Saturday 16 May 2009

ΤΟΥΡΚΙΑ: Έριξαν χημικά αέρια σε μαθητές

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 15 Μαΐου 2009
..

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ με αναπνευστικά προβλήματα κατέληξαν περίπου δέκα παιδιά στην Τουρκία, όταν τα χημικά που εκτόξευσε η αστυνομία για αντιμετωπίσει μια ομάδα διαδηλωτών, έπεσαν σε ένα σχολείο. 
▅ Η αστυνομία εκτόξευσε χημικά κατά διαδηλωτών, όμως  αυτά έπεσαν σε ένα σχολείο
Το περιστατικό σημειώθηκε σε έναν μαχαλά στην περιφέρεια της Κωνσταντινούπολης. Σε εικόνες που μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΤV, δεκάδες μαθητές του σχολείου εμφανίζονται να λιποθυμούν, να κλαίνε και να τρίβουν τα μάτια τους από τα χημικά αέρια που έπεσαν σε κτίριο του σχολείου. 
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, χημικά αέρια έπεσαν και σε ένα γειτονικό σπίτι με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο νοσοκομείο κι ένα βρέφος τεσσάρων μηνών. Οι δυνάμεις της αστυνομίας έσπευσαν στο Αλτινσεχίρ, μια συνοικία όπου κυριαρχεί το κουρδικό στοιχείο, για να καταστείλουν τις διαμαρτυρίες εκατοντάδων κατοίκων, οι οποίοι αντιδρούσαν στο γκρέμισμα των αυθαίρετων σπιτιών τους. 
Έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς και έστησαν οδοφράγματα στους δρόμους με δοχεία απορριμμάτων και φλεγόμενα ρούχα.
 .
Έφηβοι Τούρκοι συγκρούονται με την αστυνομία, μετά την αναίτια ρίψη δακρυγόνων σε σχολείο φτωχογειτονιάς της Κωνσταντινούπολης

πηγή

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki