Thursday 4 June 2009

Η χαλασμένη κούκλα: Μια ευκαιρία για την Αγάπη

Όταν το χαμομηλάκι σας, χαλάσει την κουκλίτσα του ή το αρκουδάκι του, να μην το μαλώσετε.
Καθόλου.

Τα παιδάκια χαλάνε τα παιχνιδάκια τους πολλές φορές και συνήθως πετούν σε μια γωνιά τα χαλασμένα και απαιτούν άλλα.

Αυτό το χαλασμένο παιχνιδάκι όμως, είναι ευκαιρία για να κάνετε μάθημα Αγάπης στα παιδάκια σας για τα παιδάκια ΑΜΕΑ.
Να το πάρετε στα χέρια σας και, μαζί με το παιδάκι σας, να επιδέσετε τα χεράκια του και τα ποδαράκια του και να εξηγήσετε στα χαμομήλια σας για τα άλλα παιδάκια που έχουν μόνιμα προβλήματα υγείας.
Αν χαλάσουν τα ματάκια της κουκλίτσας τους να τους μιλήσετε για τα παιδάκια που δε βλέπουν και να τα παροτρύνετε να μην έχουν λύπη, παρά μόνο αγάπη και ενδιαφέρον, αληθινό νοιάξιμο και αλτρουισμό.
Το χαλασμένο αρκουδάκι θα γίνει στα μάτια του παιδιού σας κάθε ζωάκι ταλαιπωρημένο που χρειάζεται την αγάπη και τη φροντίδα μας.

Αυτά να λέτε στα παιδάκια σας και η συναισθηματική τους νοημοσύνη θα αναπτυχθεί. Θα αρχίσουν από πολύ μικρά να έρχονται στη θέση του άλλου, να συμπονούν.
Με άλλα λόγια, ένα χαλασμένο παιχνίδι είναι μεγάλη ευκαιρία, με Αγάπη να καταλάβουν, να βιώσουν τα χαμομηλάκια την Αγάπη.

Αγάπη στο παιδί σας κι Αγάπη του παιδιού σας προς τα παιδάκια ΑΜΕΑ.

το χαμομηλάκι

2 comments:

  1. Πολύ ωραία αυτή η προσέγγιση για τα παιχνίδια που χαλάνε, δεν το είχα σκεφτεί έτσι μέχρι τώρα.

    ReplyDelete
  2. Καλησπερα και καλο μηνα. Παρα πολυ καλη η αναρτηση σου. Αψογη και παρα πολυ χρησιμη. Και να μεινω λιγο στο κομματι που αναφερεις οτι δεν πρεπει να μαλωνουμε τα παιδια αν χαλασουν το παιχνιδι τους (γιατι μου ετυχε περιστατικο με παιδι που το χτυπησαν ασχημα γιαυτο). Εμεις ποσα χαλασαμε μικροι;

    Ο τροπος παντως ειναι που γραφεις θα σας πω οτι πιανει στα παιδακια. Ειχα δοκιμασει κατι παρομοιο παλια και ειχε πολυ καλα αποτελεσματα. Και δεν θα ερχεστε και πολλοι απο τους νεους γονεις σε δυσκολη θεση οταν το παιδακι σας θα δειξει καποιο ατομο με αναπηρια και θα σας ρωταει επιμονα μπροστα του.

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki