Wednesday 2 February 2011

Φτωχά παιδιά στις ΗΠΑ δέχονται ξένη βοήθεια

Υπάρχουν παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες τα οποία έχουν ανάγκη διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως η εκπαίδευση ή η διατροφή, αναφέρει έκθεση της αμερικανικής μή κυβερνητικής οργάνωσης Ταμείο Υπεράσπισης των Παιδιών (Children's Defense Fund, CDF). 
«Αυτή την περίοδο περισσότερα από 15,5 εκατομμύρια παιδιά στην Αμερική, περίπου ένα στα πέντε, ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό από το 1959»
Γεγονότα όπως ο τυφώνας Κατρίνα και η οικονομική κρίση έχουν αφήσει πολλές περιοχές των ΗΠΑ με πενιχρή κρατική χρηματοδότηση, υποχρεώνοντάς τις να ζητήσουν αρωγή από το εξωτερικό.

Για παράδειγμα τα παιδιά στην πόλη Κουίτμαν του Μισισιπή εξαρτώνται από τη χρηματοδότηση του ιδρύματος Μπερνάρντ βαν Λεέρ στην Ολλανδία. 
Επίσης, σύμφωνα με την ίδια έκθεση, τα παιδιά στο Μπατόν Ρουζ της Λουϊζιάνα, που χτυπήθηκε από τον τυφώνα Κατρίνα πριν από πεντέμισι χρόνια, ακόμη αντιμετωπίζουν πολύ δύσκολες συνθήκες διαβίωσης. 
Παράλληλα, η οικονομική ύφεση έχει πλήξει ακόμη και περιοχές όπως το Λονγκ Άιλαντ, όπου κάποιες άλλοτε μεσοαστικές οικογένειες ζουν πλέον κάτω από τα όρια της φτώχειας.
«Η σημερινή οικονομική κρίση συνεχίζει να παρασύρει περισσότερες οικογένειες και τα παιδιά τους στη φτώχεια. Αυτή την περίοδο περισσότερα από 15,5 εκατομμύρια παιδιά στην Αμερική, περίπου ένα στα πέντε, ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό από το 1959» αναφέρεται στην έκθεση. 
πηγή 

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki