Όλη η δροσιά των φρούτων του καλοκαιριού
σε ένα πιάτο.
σε ένα πιάτο.
Φρουτοσαλάτες:
|
Υλικά
- 2 μεγάλες φέτες καρπούζι
- 16 κεράσια
- 4 βερίκοκα
- 1/2 πεπόνι
- 4 σύκα
- 1/2 φλ. τσαγιού κουαντρό (χυμό πορτοκάλι για τα παιδιά)
- 2 κ.σ. ζάχαρη
.
Εκτέλεση
- Με το ειδικό εργαλείο (παριζιέν) βγάζουμε μπαλίτσες από τη σάρκα του πεπονιού και του καρπουζιού. Τις τοποθετούμε αμφότερες σε βαθύ μπολ.
- Πλένουμε και αφαιρούμε το κοτσάνι και τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα προσθέτουμε στο μπολ.
- Πλένουμε και κόβουμε τα σύκα και τα βερίκοκα σε λεπτές φέτες και τα προσθέτουμε όλα στο μπολ με τα υπόλοιπα φρούτα.
- Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, ραντίζουμε με το κουαντρό και ανακατεύουμε απαλά τα φρούτα.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο για 1 ώρα. Πριν σερβίρουμε, ανακατεύουμε και μοιράζουμε σε τέσσερα μπολ ή σε ψηλά ποτήρια του μαρτίνι.
από Αργυρώ
μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
No comments:
Post a Comment