Friday 26 December 2014

Μεζέδες με τη γαλοπούλα που περίσσεψε!!
Μμμμμ... η μανούλα έφτιαξε


Είναι σχεδόν αδύνατο να μην περισσέψει γαλοπούλα
στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
 

Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους.
Είτε φτιάχνουμε μεγαλύτερη από ότι χρειαζόμασταν,
είτε το τραπέζι είναι γεμάτο με υπέροχα ορεκτικά
και συνοδευτικά που μας χορταίνουν,
είτε η γέμιση είναι εκπληκτική, είτε η γαλοπούλα
δε μας πετυχαίνει, είτε οι παρευρισκόμενοι
προτιμούν να αφήσουν χώρο για τα γλυκά που ακολουθούν.

Τι κάνεις λοιπόν αν σου περισσέψει γαλοπούλα.
Υπάρχουν άπειροι τρόποι να την αξιοποιήσεις
μετατρέποντας την σε σνακ και φαγητά
που μπορείς να φας τις υπόλοιπες μέρες.

Περισσεύματα γαλοπούλας

Σάντουιτς
Το ψαχνό της γαλοπούλας, κυρίως το στήθος, είναι ιδανικό για σάντουιτς. Το βάζεις σε μπαγκέτα με μαρούλι, ντομάτα και πιπεριά, μαζί με μουστάρδα και μαγιονέζα. Μπορείς να βάλεις και τυρί και να το ψήσεις σε τοστιέρα. Μία ακόμα εξαιρετική εναλλακτική είναι να φτιάξεις ένα κλαμπ σάντουιτς. Στο Bletsas.gr εχω μία συνταγή με κοτόπουλο που μπορείς να φτιάξεις και με γαλοπούλα.
Σαλάτα

Μία πλούσια πράσινη σαλάτα μπορεί να μετατραπεί σε πλήρες γεύμα αν προσθέσεις μερικά κομμάτια ψαχνό γαλοπούλας. Συνόδεψε με μία βιενγκρέτ μουστάρδας και μερικά κομμάτια αβοκάντο. 
Για συνδυασμούς λαχανικών και εναλλακτικές επιλογές για dressing μπορείς να απευθυνθείς στις αγαπημένες σου πηγές συνταγών.

περισσότερα εδώ: cooking economy

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki