Monday 17 February 2014

Kefallonia Insomnia - «Πού πας; Time to assist »


Μια οικογένεια Γερμανών που ζει στην Κεφαλονιά δημιουργεί αυτό το βίντεο ανθρωπιάς και ζητά βοήθεια για το νησί!


Οι Γερμανοί κινηματογραφιστές Αλεξάνδρα και Ντάνιελ Κούλακ και τα τρία παιδιά τους, ο Νιλς, ο Τιμ και η Μελίνα, αγόρασαν πριν 5 χρόνια γη στο Ρίφι και έχτισαν ένα σπίτι εκεί, με προοπτική να μείνουν μόνιμα.
«Το πρώτο πράγμα που μας ήρθε στο μυαλό μετά τον σεισμό ήταν πώς να βοηθήσουμε τους ανθρώπους στο Ληξούρι. Δεν οδηγούμε φορτηγά και μηχανήματα για να ανοίξουμε δρόμους ή να φέρουμε εφόδια. Μπορούμε όμως να δείξουμε σε όλο τον κόσμο ότι οι Κεφαλονίτες χρειάζονται βοήθεια», λένε στο «Έθνος».  
Στο βίντεο αυτό με εικόνες από το χτυπημένο από το σεισμό Ληξούρι, ανταποκρίθηκαν όπως λένε άνθρωποι από όλο τον κόσμο που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν.
Άλλωστε το βίντεο τελειώνει με τη φράση: «Πού πας; Time to assist (ήρθε η ώρα να βοηθήσεις)». Ο 20χρονος Νιλς τελειώνει το ταινιάκι του με αισιόδοξες εικόνεςαπό την αλώβητη Κεφαλονιά. «Θέλουμε να δείξουμε σε όλο τον κόσμο πως το νησί παραμένει παράδεισος», λέει.  
Οι Γερμανοί δεν σκέφτονται να εγκαταλείψουν το νησί. «Δεν θέλουμε να φύγουμε. Θέλουμε να μείνουμε εδώ για πάντα. Και συμβουλεύουμε φίλους, γνωστούς και συγγενείς να έρθουν κι εκείνοι εδώ». Αν και το σπίτι τους δεν έπαθε ζημιές κοιμούνται προσωρινά στο τροχόσπιτο. «Δεν φοβόμαστε και νιώθουμε απόλυτα ασφαλείς. Απλά δεν είμαστε συνηθισμένοι στους μεγάλους σεισμούς»…
Ο Ντάνιελ εργάζεται σε εταιρεία παραγωγής 3D υλικού στο Αμβούργο. Ο 20χρονος γιος του Νιλς ξέρει την Κεφαλονιά από τότε που γεννήθηκε. «Με γοητεύει εδώ η ποικιλία των χρωμάτων και των τοπίων. Η ομορφιά της φύσης και η καλοσύνη των ανθρώπων με συγκλονίζει».

oloigiaolous

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki