Wednesday 21 October 2015

Ακούει κανείς; «Υιοθετήστε το παιδί μου για να μην πεθάνει από την πείνα!»

Αύγουστο και Σεπτέμβριο, 120 οικογένειες της Πάτρας ζήτησαν βοήθεια, καθώς δεν είχαν ούτε τα στοιχειώδη για την επιβίωσή τους!
Σπαρακτική και γεμάτη απελπισία είναι η κραυγή μιας νέας μητέρας από την Πάτρα, που δεν έχει να προσφέρει ένα πιάτο φαΐ στο 4χρονο κοριτσάκι της: «Βοηθήστε με, δεν έχω να το ταΐσω…».
Σοκαρισμένη είναι και η κοινωνία της Αχαΐας αλλά και ολόκληρης της χώρας από την έκκληση της άνεργης μάνας που δεν έχει να προσφέρει ούτε τα βασικά στο παιδί της.

Η απελπισμένη γυναίκα τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Ζει σε ένα σπίτι που δεν έχει παρά μόνο λιγοστά έπιπλα, χωρίς νερό, ενώ και το ρεύμα σύντομα θα κοπεί, αφού δεν έχει να το πληρώσει.
Είναι μόνης της με το παιδί της, χωρίς δουλειά. Όλες αυτές τις ημέρες κάποιοι γείτονες της έδιναν ένα πιάτο φαγητό. Όμως, η άνεργη μάνα δεν αντέχει άλλο να βλέπει το παιδί της να κλαίει από την πείνα. Έτσι, έφτασε στο σημείο να απευθυνθεί σε κοινωνικό φορέα της Πάτρας, ζητώντας να δοθεί το παιδί της για υιοθεσία, ώστε να μην πεθάνει από την πείνα!
Η νέα γυναίκα, η οποία δεν έχει να δώσει ούτε ένα ποτήρι γάλα στο 4χρονο κοριτσάκι της, καθώς το ψυγείο της είναι άδειο όπως και τα ντουλάπια της κουζίνας της, είναι ολομόναχη. Δεν έχει κανέναν συγγενή που να μπορεί να τη βοηθήσει, γεγονός το οποίο την οδήγησε σε μια απόφαση πολύ οδυνηρή: Να αποχωριστεί το παιδί της, για να μπορέσει αυτό να μεγαλώσει έχοντας τουλάχιστον τα απαραίτητα!
Σύμφωνα με το PatrasTimes.gr, η μάνα ζήτησε από τον Σύλλογο Φωτεινό Αστέρι να δώσει το παιδί της για υιοθεσία, αφού η ίδια δεν μπορεί να του προσφέρει τα προς το ζην.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Χρήστος Σπηλιόπουλος, είπε πως μέσα στον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο 120 οικογένειες της αχαϊκής πρωτεύουσας ζήτησαν τη βοήθειά τους.

Η κατάσταση, δυστυχώς, είναι εφιαλτική για εκατοντάδες οικογένειες, που δεν έχουν να δώσουν στα παιδιά τους κολατσιό για το σχολείο ή να τους σερβίρουν ένα ζεστό πιάτο φαγητό όταν αυτά επιστρέφουν στο σπίτι. Δεν είναι λίγα τα περιστατικά παιδιών δημοτικού αλλά και γυμνασίου που λιποθυμούν στα σχολεία, επειδή έχουν να φάνε μία ή και δύο ημέρες!
Πολλές είναι και οι οικογένειες που ζουν υπό άθλιες συνθήκες. Κάποιες από αυτές δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ αντιμετωπίζουν τρομερές ελλείψεις σε τρόφιμα. Οι γονείς των οικογενειών αυτών έχουν να δώσουν κρέας και ψάρι στα παιδιά τους εδώ και πολλούς μήνες, όπως ανέφεραν στον σύλλογο Φωτεινό Αστέρι.
Η φτώχεια και η πείνα έχουν χτυπήσει αρκετές οικογένειες, οι οποίες αντιμετωπίζουν εδώ και μήνες τον εφιάλτη να μείνουν ακόμα και χωρίς στέγη, αφού ο κίνδυνος της έξωσης από τα ανεξόφλητα ενοίκια είναι άμεσος. 
Οι κοινωνικοί λειτουργοί του δήμου έχουν σπεύσει να βοηθήσουν και μαζί με τον σύλλογο της περιοχής καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την κάλυψη βασικών αναγκών διατροφής και διαβίωσής τους.

πηγη

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki