Sunday 31 January 2016

Τα μπουλουκάκια, τα λουκουμάκια, τα φρατζολάκια :)
Οι μαμάδες με τα στρογγυλά, παχουλά μωράκια!

Το χαμομηλάκι λέει: 
Αν τα θηλάζετε αποκλειστικά και είναι μπουλουκάκια, μην ανησυχείτε καθόλου. Θα «σουρώσουν» σίγουρα, όπως έλεγε η γιαγιά μου. 
Αρκεί να μην τα πλακώσετε μετά στις μπισκοτόκρεμες, τα γλυκάκια, τα σοκολατοειδή, τα παγωτάκια και όλα τα άλλα ανθυγιεινά τερψυλαρύγγια!!

............

Μήπως το μωρό σας έχει ένα χαριτωμένο διπλοσάγωνο
Μήπως τα μπρατσάκια και τα μπουτάκια του το κάνουν να μοιάζει με το ανθρωπάκι της Michelin; 
Μήπως τα μάγουλά του είναι τόσο μεγάλα που άνετα τα περνάει κανείς για αερόστατα; 
Αν είστε γονείς ενός τροφαντού, ροδοκόκκινου μωρού κατ’ αρχάς τα συγχαρητήριά μας –τα παχουλά μωρά είναι ό,τι πιο γλυκό μπορείς να… ζουλήξεις! Κατά δεύτερον, αυτό το κείμενο γράφτηκε για εσάς και το στρογγυλό μωράκι σας, γιατί μόνο εσείς μπορείτε να καταλάβετε…
Οι χαζές ερωτήσεις του κόσμου
Αν έχεις ένα τροφαντό μωράκι με το οποίο περήφανα κυκλοφορείς, αργά ή γρήγορα θα υποστείς τις ανόητες ερωτήσεις του κόσμου όπως:

Ααα, τι γλυκούλι! Πόσα κιλά είναι;Ααα, τι γλυκούλι! Πόσα κιλά γεννήθηκε;Ααα, τι γλυκούλι! Παχουλό είναι… Τι το ταΐζεις;
Γεγονός είναι ότι ένα χαριτωμένο, παχουλό μωρό… εγείρει τα πάθη! Αλλά στην ερώτηση, φερ’ ειπείν, 
«Τι το ταΐζεις», δυσκολεύεσαι να δώσεις μια νορμάλ απάντηση κι έτσι καταλήγεις να αμφιταλαντεύεσαι ανάμεσα στο «Θηλάζει» και στο «Το ταΐζω αποκλειστικά παγωτά και σουβλάκια».

Η χαρά των γιαγιάδων
Είναι λες και οι γιαγιάδες βγαίνουν όλες από την ίδια μηχανή παραγωγής γιαγιάδων. Όλες ανεξαιρέτως χαίρονται από τα βάθη της καρδιάς τους, όταν βλέπουν ότι το εγγονάκι/ ανιψάκι ή άσχετο μωράκι που γνώρισαν είναι παχουλό (με τον ίδιο τρόπο που όταν σου λένε «πάχυνες» εννοούν ότι ομόρφυνες!). 
Και όσο εσύ ανησυχείς και αγωνιάς για την καμπύλη ανάπτυξης του μωρού σου, η μάνα σου, η πεθερά σου και η θεία Ζίτσα χαίρονται να το βλέπουν να στρογγυλεύει.

Ο «κακός» παιδίατρος
Τα στρουμπουλά μωρά είναι ό,τι ομορφότερο μπορεί να πιάσει, να δει, να ζουλήξει και να μυρίσει ένας άνθρωπος (μαζί ίσως με τα κουτάβια). 
Και αντί η ευχάριστη και τρισχαριτωμένη παχυσαρκία ενός μωρού να γίνεται δεκτή από την επιστήμη με πανηγυρισμούς και πυροτεχνήματα, ο κακός παιδίατρος θα σου πει ότι από μια ηλικία και μετά «πρέπει να προσέξετε» και θα σου αραδιάσει νούμερα για την παιδική παχυσαρκία. Θα έχει κάθε δίκιο, θα είναι απόλυτα σωστός, αλλά, όπως και να το κάνουμε, θα είναι πολύ δύσκολο να αποχωριστείτε τα υπερτροφικά μάγουλά του.
Ο Παράδεισος είναι δυο τροφαντά, μεγάλα, απαλά και μυρωδάτα μάγουλα.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε έπη και ποιήματα, να συνθέσουμε ωδές και να γυρίσουμε ονειρεμένα βίντεο κλιπς με θέμα τα μεγάλα, στρογγυλά, αφράτα, ευωδιαστά, ζουμερά μάγουλα ενός τροφαντού μπέμπη ή μιας στρογγυλής μπέμπας! Μοιάζουν με ζεστά ψωμάκια ή με μικροσκοπικά μαξιλάρια και είναι ένα από τα καλύτερα σημεία για να δώσεις φιλιά.
Αλλά αυτό που ξέρουν όλοι οι γονείς, αυτό που είναι πραγματικά
 ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις στο μωρό σου αν έχει σούπερ μάγουλα είναι το εξής:

Παχουλό μωρό σημαίνει περισσότερος χώρος για φιλάκια!
Πιο πολλά κιλά, πιο πολύς όγκος. Πιο πολύς όγκος, πιο πολύς χώρος για φιλιά. Αν είστε μαμά ενός μωρού με... πιασίματα, τότε ξέρετε καλά ότι τα φιλιά στο τροφαντό του σώμα είναι σκέτη απόλαυση. 
Αν είστε μαμά ενός παχουλού μωρού, ξέρετε τα καλύτερα και τα πιο «ψαγμένα» σημεία για φιλιά. Ανάμεσα στο προγούλι και το λαιμό, που μυρίζει γάλα, μωρό και μαλακτικό, στις διπλίτσες που σχηματίζονται στα μπουτάκια του, στην χοντρή του κοιλιά, στο «γεμάτο» του σβέρκο. Κάθε διπλίτσα και καϋμός.
«Καλέ, τι μικρό που είναι το πουλάκι του!»
Το βάσανο της μάνας. Το γερό χαστούκι που έδωσε η μοίρα σε μια οικογένεια αναξιοπαθούντων. Το μεγάλο μαράζι. Το ηβικό λίπος. Το ηβικό λίπος είναι το λιπάκι που συσσωρεύεται γύρω απ' το πουλάκι του παχουλού αγοριού σας και κάνει το πουλάκι του να φαίνεται λιλιπούτειο. Το ηβικό λίπος είναι ο λόγος που οι γονείς ενός τροφαντού μωρού γένους αρσενικού αγωνιούν. Μη φοβού! Από προσωπική πείρα μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι τα (χοντρό)φαινόμενα απατούν -θα μεγαλώσει και θα... ξεδιπλωθεί το ταλέντο του.

Η μάχη με τα νούμερα
Μεγάλο μωρό, μεγάλα νούμερα. Να μεγαλώνεις ένα τροφαντό βρέφος σημαίνει να τρέχεις στα μαγαζιά για να αλλάξεις αυτά που οι φίλοι και οι γνωστοί του αγόρασαν. 
Ρώτησαν: «Κάνει αυτό σε μωράκι 5 μηνών;», 
«Κάνει άνετα», απάντησε η πωλήτρια. 
Γιατί η πωλήτρια δεν ξέρει ότι το δικό σας μωράκι είναι μεν 5 μηνών, αλλά έχει διάπλαση μωρού που έχει κλείσει τους 7... 

Χρειάζεσαι ένα τρίτο χέρι (ή ένα τρίτο μαστό) για να το ταΐσεις
Το καμάρι σας είναι φαγανό! 
Και όχι επειδή εσείς το πιέζετε να φάει -υπάρχουν άφθονα παραδείγματα, όπου το ένα αδερφάκι είναι σπίνος και το άλλο γίγαντας- αλλά επειδή... πεινάει! 
Όσο είναι μωρό θηλάζει με λαιμαργία και όταν μεγαλώσει γίνεται ο υπέρτατος λιγουράκος που καταβροχθίζει με χαρά όλο του το φαγητό, τσιμπάει και λίγο απ' του αδερφού του που περίσσεψε και, στο τέλος, ρωτάει χαμογελαστά «Έχουμε κανένα γλυκάκι;».

mama365

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki