Wednesday 24 February 2016

Caroline Green: 'But my parents are dead' - Το κοριτσάκι που σώθηκε λέγοντας ψέματα - Μάθετε στα παιδιά σας πώς να αποφύγουν παρόμοιους κινδύνους

Πριν από λίγες ημέρες, έγινε πρωτοσέλιδο η ιστορία μιας 12χρονης μαθήτριας από την Αδελαΐδα, μετά από τη γρήγορη σκέψη που έκανε και η οποία τη βοήθησε να γλιτώσει την απαγωγή της
'But my parents are dead': The lie a quick thinking young girl told a predator who was about to abduct her - after he claimed her mother had sent him to pick her up from school

Ένας άνδρας πλησίασε το κορίτσι λέγοντάς του πως η μητέρα του τον είχε στείλει για την πάρει από το σχολείο. Ευτυχώς όμως, εκείνη σκαρφίστηκε ένα ψέμα και του είπε ότι οι γονείς της είχαν πεθάνει. Τότε ο άνδρας μπήκε αμέσως στο αυτοκίνητό του και έφυγε μακριά. 
Φυσικά, η μικρή έχει επαινεθεί γι' αυτήν της την πράξη μετά από το περιστατικό, με τη διευθύντρια του σχολείου της, Caroline Green, να τη συγχαίρει για τη γενναιότητα και την εξυπνάδα της.
Και μιας και κανένας γονιός δεν θέλει να τύχει κάτι αντίστοιχο στο παιδί του, παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ορισμένες τακτικές που θα βοηθήσουν τόσο εσάς, όσο και τα παιδιά σας να γλιτώσουν από παρόμοια περιστατικά.

* Επιλέξτε μια λέξη-κωδικό
που θα την ξέρετε μόνο εσείς και τα παιδιά σας και η οποία θα χρησιμοποιείται σε περίπτωση που κάποιος τα πλησιάσει και πει ότι ήρθε να τα πάρει αντί για εσάς. 

Επίσης, η ίδια λέξη θα πρέπει να χρησιμοποιείται και όταν το παιδί είναι μόνο στο σπίτι και του χτυπήσει κάποιος άγνωστος την πόρτα.

* Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας γνωρίζουν τον αριθμό του κινητού σας, έτσι ώστε να σας καλέσουν ανά πάσα στιγμή.

* Υποσχεθείτε στα παιδιά σας ότι ποτέ δεν θα στείλετε κανέναν άλλο να τα πάρει, χωρίς πρώτα να τα έχετε ενημερώσει.

* Μάθετε στα παιδιά σας ότι ένας ενήλικας δεν θα ζητήσει ποτέ τη βοήθεια ενός παιδιού, ειδικά αν είναι άγνωστος.
Αυτό αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα τεχνάσματα για απαγωγή.

* Πείτε στα παιδιά σας πως αν νιώσουν ποτέ απειλή, να κάνουν πολύ θόρυβο, φωνάζοντας και ζητώντας βοήθεια.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki