Saturday 5 March 2016

Μανούλες, αυτά τα προσέχουμε!

Ενδείξεις ότι πρέπει να το πας στο νοσοκομείο ΤΩΡΑ
Ανήκεις σε εκείνες τις μητέρες που με το πρώτο... κλάμα του μωρού, το τρέχεις στο νοσοκομείο;
Λυπόμαστε που θα σου το χαλάσουμε, αλλά μάλλον θα σε χαρακτηρίσουμε λίγο υπερβολική. Παρόλο που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το μητρικό ένστικτο, το οποίο πράγματι μπορεί να προειδοποιήσει τη νέα μητέρα ότι κάτι δεν πάει καλά με το μωρό, 
ΑΥΤΑ είναι τα πραγματικά προειδοποιητικά σημάδια ότι πρέπει να το πας στο νοσοκομείο επειγόντως!

1. Τα χείλη του έχουν γίνει μπλε: 
Οποιαδήποτε αλλαγή στο χρώμα του δέρματος του μωρού θα πρέπει να σε βάλει σε υποψίες. Εκτός από το μελάνιασμα των χειλών, εξίσου ανησυχητικά είναι η χλωμάδα στο πρόσωπο και τα ανεξήγητα εξανθήματα στο σώμα.

2. Έχει αλλάξει ο ύπνος του: 
Κοιμάται περισσότερο από το συνηθισμένο ή δεν μπορεί να ξυπνήσει εύκολα, ενώ μέχρι πρότινος οι συνήθειες του ήταν διαφορετικές; Ενδέχεται κάτι να μην πηγαίνει καλά, οπότε η συμβολή του γιατρού είναι απαραίτητη.

3. Παρατηρείς ότι το κλάμα του έχει αλλάξει: 
Αν έχεις αποκλείσει τη πιθανότητα να κλαίει επειδή πεινάει ή επειδή έχει κολικούς, και παρά τις προσπάθειες σου να το ηρεμήσεις -οι οποίες μέχρι πρότινος έπιαναν- το κλάμα ενδεχομένως να σου δείχνει ότι κάτι πηγαίνει στραβά.

4. Δεν αναπνέει κανονικά: 
Αν παρατηρήσεις πώς οι ανάσες του είναι πιο γρήγορες ή πιο αργές απ' ότι συνήθως ή αν δυσκολεύεται να πάρει ανάσα, καλό είναι να το πας κατευθείαν στο νοσοκομείο.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki