Saturday 12 March 2016

Απίστευτο Bullying από δάσκαλο προς τους μαθητές του,

κατήγγειλαν γονείς, σε δημοτικό σχολείο της Ιεράπετρας.

Όπως μεταδίδει το hxonews.gr, αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο συγκεκριμένος δάσκαλος αποκαλεί τα παιδιά αμόρφωτους και ανίκανους

Τα απειλεί, πως αν τυχόν μιλήσουν στους γονείς για τα θέματα που συζητούν στην τάξη (τα οποία δεν είναι θέματα της ύλης), με παραδειγματική τιμωρία μπροστά σε όλο το σχολείο. 
Τα διασύρει, τους μειώνει την αυτοπεποίθηση και τα στοχοποιεί ώστε να γίνονται θύματα Bullying από τα υπόλοιπα παιδιά.
Υπάρχουν μαρτυρίες γονέων όπου κλαίνε τα παιδιά τους και δε θέλουν να πάνε σχολείο. Ακόμα έχει υπάρξει περιστατικό με μαθητή που λιποθύμησε στην τάξη όταν τον σημείωσε αδιάβαστο για να τον τιμωρήσει. Ο φόβος, από τον συνεχή εκφοβισμό, στα παιδιά είναι γεγονός.
Δεν λείπουν και τα υπονοούμενα σε παιδιά όπως “μεγάλωσε το βυζάκι σου…” ή “θα μου δώσεις ένα φιλάκι;”

Πολλά τα περιστατικά αρκετά χρόνια τώρα και σε προηγούμενα σχολεία. Επιτέλους ενώθηκαν λένε οι γονείς και οργανώνουν τη δράση απέναντι σ’ αυτήν την κατάσταση, ώστε να μην θαφτεί όπως σε προηγούμενες μεμονωμένες κινήσεις γονιών. Η δικαιοσύνη και οι ειδικοί φορείς θα ενημερωθούν σύντομα.

Στην εκπομπή του Ηχώ παρενέβησαν γονείς τηλεφωνικά και επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες.

Μια μητέρα πέρα λοιπόν όπως είπε από τους χαρακτηρισμούς όλων των παιδιών ως ψεύτες, ζώα, αποκαλεί τους γονείς ηλίθιους που πιστεύουν τα παιδιά τους, μίλησε και για το περιστατικό που συνέβη στο γιο της. Μια μέρα ένας συμμαθητής του γιου της είχε ακουμπήσει το χέρι πάνω του και εκείνος τον γαργάλισε, τότε ο δάσκαλος του είπε «τι έγινε, σου αρέσουν τα αγοράκια, τον αγαπάς;».
Και ένας πατέρας μίλησε για το περιστατικό με τον γιο του. Κάποια στιγμή ο μικρός κορόιδεψε ένα κοριτσάκι έπειτα όμως ζήτησε συγγνώμη. Ο δάσκαλος μη γνωρίζοντας ότι ζήτησε συγγνώμη τον πρόσβαλε μπροστά σε όλη την τάξη λέγοντας του ότι έχεις μεγάλα αυτιά, μοιάζεις με το ντάμπο το ελεφαντάκι και θα σου βάλω μια γελοία στολή και θα σε βγάλω στην προσευχή.

Ακούστε το ηχητικό στην
πηγή

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki