Saturday 23 April 2016

Μουστοκούλουρα μαλακά με πετιμέζι και τέλεια κουλουράκια με χουρμάδες και ταχίνι!!

Υλικά
½ κούπα ελαιόλαδο
¼ κούπας χυμό πορτοκαλιού
¾ κούπας πετιμέζι
¼ κούπας ζάχαρη
½ κ. γ. σόδα
1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ. γ. κανέλλα
¼ κ. γ. γαρίφαλο
½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

για την εκτέλεση της συνταγής, κλικ στη
μητερούλα

Τέλεια κουλουράκια με χουρμάδες και ταχίνι!!
Μια πολύ νόστιμη συνταγή για κουλουράκια που περιέχει δύο εξαιρετικά συστατικά: χουρμάδες και ταχίνι!!

Μερίδες: 18-20 κουλουράκια
Χρόνος: 30 λεπτά

Γέμιση
½ φλιτζάνι χουρμάδες χωρίς τα κουκούτσια
1/3 φλιτζανιού νερό
2 κ.σ σιρόπι σφενδάμου*

Ζύμη
½ φλιτζάνι ταχίνι
2 κ.σ λάδι
¼ φλιτζανιού σιρόπι σφενδάμου
1 κ.γ βανίλια
1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης για γλυκίσματα
....................... 
για την εκτέλεση της συνταγής, κλικ στη μητερούλα
 
* στο Βασιλόπουλο υπάρχει σιρόπι σφενδάμου

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki