Saturday 15 July 2023

Φαγάκι για την παραλία

Το καλοκαίρι είναι ίσως η πιο κατάλληλη εποχή για να υιοθετήσουμε έναν υγιεινό τρόπο διατροφής ή να εντάξουμε στο καθημερινό μας πρόγραμμα όσα περισσότερα φρούτα και λαχανικά μπορούμε.

Η ζέστη άλλωστε ευνοεί τα μικρά και ελαφριά γεύματα ενώ το κολύμπι κουράζει τα παιδιά και επιπλέον ανοίγει την όρεξη.
Ειδικά όσον αφορά τα καλοκαιρινά φρούτα (πανάκριβα, δε λέω...) υπάρχει μια τεράστια ποικιλία όπως δροσερά καρπούζια, πεπόνια, κεράσια, ροδάκινα, αχλάδια, που μπορούν να καταναλωθούν είτε σκέτα είτε να γίνουν ωραιότατες φρουτοσαλάτες.
Στην αγορά κυκλοφορούν πολλές ισοθερμικές τσάντες στις οποίες τοποθετώντας παγοκύστες, τα τρόφιμα θα παραμείνουν δροσερά, χωρίς να αλλοιωθούν.

Τι μπορείτε λοιπόν να ετοιμάσετε για την παραλία:


-Τοστ με τυρί (ψωμί πολύσπορο ή ολικής άλεσης)
-Φρούτα της αρεσκείας σας. Είτε πλυμένα σε ένα σακουλάκι ολόκληρα (αχλάδια, ροδάκινα, μπανάνες, κεράσια, βερίκοκα, είτε σε κομμάτια, μέσα σε ένα τάπερ (πεπόνι, καρπούζι)
-Καρότα και αγγουράκια κομμένα σε ραβδάκια
-Ρυζογκοφρέτες ή φρυγανιές με λίγο τυράκι
-Μπισκότα χωρίς σοκολάτα
-Πίτα που έχουμε ψήσει από το βράδυ στο σπίτι και έχει κρυώσει
-Σάντουιτς τυρί και ντομάτα
-Σταφιδόψωμο ή κουλούρι Θεσσαλονίκης
-Τσουρεκάκι (απλό, όχι γεμιστό)
-Μπάρες δημητριακών ( χωρίς επικάλυψη σοκολάτας)

Να θυμάστε ότι τα παιδιά δεν πρέπει να βουτήξουν στη θάλασσα έχοντας γεμάτο στομάχι. Το πόση ώρα μετά το γεύμα θα μπούμε στη θάλασσα εξαρτάται από αυτό που φάγαμε. Καλό είναι πάντως να έχουν περάσει τουλάχιστον 1-2 ώρες μετά το γεύμα.

Επίσης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, τα παιδιά πρέπει μέσα στην ημέρα να πίνουν άφθονα υγρά, να τρώνε μικρά και συχνά γεύματα και να υπάρχει ένα μέτρο με τα παγωτά.
Αντίθετα μην παραλείπετε να δίνετε στο παιδί γάλα και γιαούρτι προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες σε ασβέστιο.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki