Saturday 23 July 2016

Μια πανέμορφη πινιάτα από τα χεράκια σας!

Ναι, το έθιμο είναι ξενόφερτο, αλλά οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι είναι σούπερ διασκεδαστικό, ό,τι πρέπει για παιδικό πάρτι και τα παιδιά περνάνε τέλεια προσπαθώντας να σπάσουν το πολύχρωμο ομοίωμα που κρύβει στην κοιλιά του κάθε λογής γλυκίσματα και δωράκια.

Ορίστε, λοιπόν, μερικές βασικές οδηγίες για να φτιάξετε τη δική σας πινιάτα.

Βήμα 1ο: Η κόλλα
Σ’ ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε 2 κούπες αλεύρι, 2 κούπες νερό και 1 κουταλιά της σούπας αλάτι. Ανακατέψτε καλά, ώσπου το μείγμα σας να δέσει χωρίς, όμως, να σκληρύνει πολύ. 
Μην ανησυχείτε αν το δείτε να σβωλιάζει, αφού δεν είναι κάτι που θα επηρεάσει την αποτελεσματικότητά του αργότερα.

Βήμα 2ο: Το καλούπι
Για μια ωραία, καλοσχηματισμένη πινιάτα, πάρτε ένα μεγάλο, στρόγγυλο μπαλόνι, φουσκώστε το καλά και δέστε την άκρη του σφιχτά. Εναλλακτικά, αν προτιμάτε το τετράγωνο σχήμα, χρησιμοποιήστε ένα χαρτονένιο κουτί. 
Αν θέλετε επιπλέον διακοσμητικά στοιχεία επάνω στην πινιάτα σας, αυτοσχεδιάστε με κατασκευές από χαρτόνι ή μικρότερα μπαλόνια σε διάφορα σχήματα που θα κολλήσετε επάνω στο κυρίως «σώμα» με ταινία.

Βήμα 3ο: Η πρώτη στρώση

Κόψτε φύλλα εφημερίδας σε μακρόστενες λωρίδες και μία-μία, βουτήξτε στην κόλλα και απλώστε επάνω στην επιφάνεια του μπαλονιού μέχρι αυτή να καλυφθεί εντελώς. 
Όταν βουτάτε τις λωρίδες στην κόλλα, προσέξτε να τις πιάνετε απ’ τις άκρες και να τις βγάζετε περνώντας τις απ’ το χείλος του μπολ για να ξαναπέσει μέσα το μείγμα που περισσεύει.

Βήμα 4ο: Η δεύτερη στρώση
Με ένα πλαστικό χρώμα κι ένα πινέλο, περάστε ένα χέρι την επιφάνεια που έχει καλυφθεί με τις εφημερίδες για να πετύχετε μία σχετική ομοιομορφία και να την λειάνετε κάπως, ώστε να διευκολυνθείτε στη συνέχεια. 
Πάρτε χαρτί γκοφρέ στους χρωματισμούς που σας αρέσουν, κόψτε το σε λωρίδες και κάθε μία από αυτές, μετατρέψτε την σε γιρλάντα ψαλιδίζοντάς την σε λωρίδες κατά πλάτος, αλλά χωρίς να την τεμαχίσετε. 
Στη συνέχεια, κολλήστε τις γιρλάντες σας γύρω-γύρω απ’ το καλούπι, ώστε να καλύψετε όλη την επιφάνεια.

Βήμα 5ο: Το γέμισμα
Στο σημείο που δέσατε το μπαλόνι, μπορείτε πλέον να κόψετε το καλούπι σας χωρίς να φοβάστε ότι θα σκάσει. 
Ανοίξτε λοιπόν μία τρύπα και γεμίστε την πινιάτα σας με καραμέλες και γλυκίσματα. 
Εκατέρωθεν της μεγάλης τρύπας, ανοίξτε δύο μικρές και περάστε μία κορδέλα, απ’ όπου θα κρεμάσετε την πινιάτα. Πάρτε λίγο γκοφρέ χαρτί και χρησιμοποιώντας λίγη χαρτοταινία, καλύψτε τη μεγάλη τρύπα για να μη «διαρρεύσουν» τα γλυκά σας.

Βήμα 6ο: Το κρέμασμα
Είστε έτοιμες. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε από πού θα κρεμάσετε την πινιάτα σας, ώστε να μπορούν όλοι οι μικροί καλεσμένοι να της ορμήσουν μανία για να αποκαλύψει το «γλυκό» μυστικό της.

Καλή διασκέδαση!
δείτε φωτογραφίες στην πηγή: mama365

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki