Saturday 17 December 2016

Παιδίατρος καταγγέλλει ότι «γονείς» εξέθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή του 3χρονου παιδιού τους

Ρόδος
Για έκθεση σε κίνδυνο καταγγέλθηκαν δημοσίως από γνωστή παιδίατρο του νησιού, μέσω της προσωπικής της σελίδας στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης facebook αλλά και χθες με παράστασή της ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, οι γονείς ενός 3χρονου παιδιού, που πάσχει από λευχαιμία και χρήζει μεταμόσχευσης μυελού των οστών.
Η παιδίατρος, που έχει αναθέσει στον δικηγόρο κ. Στέλιο Αλεξανδρή, την υποβολή σχετικής μηνυτήριας αναφοράς, ανάρτησε συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων για την συγκεκριμένη υπόθεση, την ακόλουθη καταγγελία:
«Αληθινό τραγικό περιστατικό: Προ 10μήνου περίπου ένας γονέας, από τα παιδιά που παρακολουθώ, αποφάσισε να διακόψει τους εμβολιασμούς των παιδιών του χωρίς να με ενημερώσει όμως.

Έτσι ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΓΡΙΠΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ στο τρίχρονο κοριτσάκι του! Αρχές Ιουλίου του 2016 κάναμε τον ετήσιο εργαστηριακό έλεγχό του και ήταν φυσιολογικός! 
Είχε μόνο φυσιολογική μεν αλλά οριακή TSH και ζήτησα να εξεταστεί από ενδοκρινολόγο στον οποίον οι γονείς πήγαν 2 ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ!!! Μόλις είδε τις τιμές ΤSH η ενδοκρινολόγος ζήτησε να πάρει άμεσα το παιδί Τ4 ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ κι έτσι έγινε νέος εργαστηριακός έλεγχος, όπου βέβαια η ΤSH όχι απλά δεν ήταν πια φυσιολογική αλλά διπλάσια του φυσιολογικού!!!
Για άλλη μία φορά η ενδοκρινολόγος παρακάλεσε τους γονείς να δώσουν Τ4 επισημαίνοντας την επικίνδυνη πια δυσλειτουργία του θυρεοειδούς αλλά ΑΥΤΟΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!!!
Είμαστε ήδη στα μέσα του Σεπτέμβρη κι εγώ έχω να εξετάσω το παιδί ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΕΣ!!!
Ξεκινά μία ίωση εκείνες τις ημέρες με πυρετό και οι γονείς δεν με ενημέρωσαν καν!!! 
Αντίθετα κράτησαν το παιδί στο σπίτι, με ένα χρώμα κάτασπρο ΕΠΙ 25 ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ!!!!. 6/10/2016 αποφασίζουν να πάνε πάλι από μόνοι τους να μετρήσουν TSH. Βλέποντας η μικροβιολόγος το χρώμα του παιδιού αποφασίζει να του κάνει και γενική αίματος η οποία ήταν επηρεασμένη χωρίς όμως να θέτει σαφή διάγνωση. Με παίρνει τηλέφωνο να με ενημερώσει και να μου στείλει να εξετάσω το παιδί το οποίο είχα να δω 8 ολόκληρους μήνες!!! Θυμόμουν όμως ότι είχε φυσιολογικές εξετάσεις τον Ιούλιο. Μόλις άρχισα την εξέταση μου λέει ο πατέρας ότι ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ ΟΣΟ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!! Δεδομένης λοιπόν της καλής γενικής κατάστασης του παιδιού και των αμφίβολων εξετάσεων του είπα να με ενημερώσει τις επόμενες ώρες αν αλλάξει Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΦΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΜΕΤΑΓΓΙΣΗ!.

Αντ' αυτού τις επόμενες ώρες που άλλαξε η διάθεση του παιδιού, μπήκε στο Νοσοκομείο της Ρόδου. Την επόμενη ημέρα το ΕΚΑΒ το μετέφερε μέσω διαφόρων νησιών κι έτσι έφτασε στην Αθήνα Παρασκευή απόγευμα τα εργαστήρια ήταν κλειστά και περίμενε άλλες τρεις ημέρες για τη διάγνωση η οποία είναι ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΨΑΧΝΕ ΜΥΕΛΟ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ!!!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑ ΥΓΙΕΣ ΠΑΙΔΙ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΙΩΣΗ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ; ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΦΗΡΜΟΣΑΝ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ 25 ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΡΡΩΣΤΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ!!! ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΛΝΕ Η ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ!!!».

2 comments:

  1. εγκλημα.η δικη μου εγγονη γεννηθηκε με απουσια θυρεοειδη αδενα.η απαντηση απο το ινστιτουτο υγειας του παιδιου ηρθε 20 ημερες μετα.απο τοτε παιρνει καθημερινα τ4 και κανει καθε 3 μηνες εξετασεις αιματος.επισης παρακολουθειταιαπο ανεπτυξιολογο.αναπτυσσεται κανονικα και ειναι πανεξυπνη.οσο σκεφτομαι τι θα μπορουσε να γινει αν δεν μας ενημερωναν εγκαιρως τρελλαινομαι.να ειναι ολα τα παιδακια καλα.

    ReplyDelete
  2. Να είναι καλά το κοριτσάκι, πάντοτε

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki