Saturday 7 January 2017

Παιδιά σκλάβοι δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες

Σε εργασιακές συνθήκες που δεν θα άντεχαν ούτε ενήλικες υποβάλλονται αγόρια και κορίτσια υπό το καθεστώς σκλαβιάς.
Απίστευτο βίντεο με παιδιά να δουλεύουν κάτω από συνθήκες που ούτε ενήλικες δεν θα άντεχαν κατεγράφη στη Βόρεια Κορέα, από την οργάνωση European Alliance of Human Rights in North Korea.
Σύμφωνα με την Οργάνωση, τα παιδιά είναι υποχρεωμένα να εργάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες σκλαβιάς, υπό τον καυτό ήλιο, ακόμα και για δέκα ώρες την ημέρα.
Τα ανήλικα κάνουν βαριές εργασίες, όπως επιδιορθώσεις σιδηροδρομικών γραμμών, σπάζοντας πέτρες με σφυριά, τις οποίες κουβαλούν με σακιά, υπό το βλέμμα των «δασκάλων» τους.
Στο βίντεο, μάλιστα, διακρίνεται ένα 9χρονο παιδί με ποδοσφαιρική εμφάνιση της Βρετανίας να δέχεται διαταγές να σπάσει πέτρες πάνω από έναν βράχο.
Την ίδια ώρα, κορίτσια αγκομαχούν να σηκώσουν σακιά με πέτρες, ενώ οι «δάσκαλοι» που δίνουν εντολής καλύπτοντας τα πρόσωπά τους από τον ήλιο.
Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, ορισμένα από τα παιδιά που εργάζονται σαν «σκλάβοι» δεν έχουν πάει καθόλου σχολείο αυτήν τη χρονιά, ενώ όταν για κάποιο δρόμο δεν κάνουν την απαιτούμενη δουλειά, δέχονται βίαια χτυπήματα στο πρόσωπο.
Οι οργανώσεις για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκφράζουν την ανησυχία τους ότι εκατομμύρια παιδιά χρησιμοποιούνται ως «σύγχρονοι σκλάβοι» καθημερινά.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki