Friday 24 February 2017

Δωρεάν εκδηλώσεις μεγάλων Δήμων της Αττικής για την Καθαρά Δευτέρα

Εσείς από ποιο σημείο της πόλης θα απολαύσετε τον πολύχρωμο Αττικό ουρανό; Δείτε τις δωρεάν εκδηλώσεις μεγάλων Δήμων της Αττικής για την Καθαρά Δευτέρα και προετοιμαστείτε για κέφι… στα ύψη!

Ο Αττικός ουρανός γεμίζει χρώματα και μας κάνει όλους να κοιτάμε, αν όχι να πετάμε, ψηλά! 
Καιρού επιτρέποντος, οι ευνοϊκοί άνεμοι της Καθαράς Δευτέρας θα σηκώσουν στα ύψη τους πολύχρωμους χαρταετούς και μαζί την διάθεσή μας. 
Μουσικές, παραδοσιακοί χοροί, σαρακοστιανές γεύσεις και happenings για τα παιδιά μας βάζουν στο κλίμα και στήνουν ένα μεγάλο αποκριάτικο πάρτι από άκρη σε άκρη της Αθήνας!

Ξεκινώντας από τα νότια, ο χαρταετός του δήμου Πειραιά πετά πάνω από την παραλία της Φρεαττύδας από τις 10.30π.μ ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά ανοίγει τη γιορτή με αποκριάτικες μελωδίες. Ακολουθεί παραδοσιακό γλέντι με χορευτικό συγκρότημα της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» και φυσικά τραγούδι, χορός και σαρακοστιανά εδέσματα δωρεάν για όλους. 
Σημειώνεται ότι σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα μεταφερθεί στο 1ο Λύκειο Καλλίπολης (είσοδος από Μαρίας Χατζηκυριακού ). Οι χαρταετοί συνεχίζουν το ταξίδι τους παραλιακά, καθώς οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου Μοσχάτου – Ταύρου κορυφώνονται με τα παραδοσιακά κούλουμα και το πέταγμα των χαρταετών στην Παραλία Μοσχάτου (11.30 π.μ ) και στο Πάρκο Ηρώων (Ενόπλων Δυνάμεων ) στον Ταύρο (11.30 π.μ ).

Ο δήμος Παλαιού Φαλήρου γιορτάζει τα κούλουμα στο Πάρκο Φλοίσβου στις 11π.μ. ενώ ο δήμος Αλίμου στήνει λαϊκό και νησιώτικο γλέντι με την Κέλλυ Βουδούρη και την ορχήστρα της στον Λόφο Πανί από τις 11π.μ έως τις 3μ.μ. 
Ο δήμος βάζει στο χορό χαρταετούς, σαρακοστιανά κεράσματα, happenings με ανιματέρ, ξυλοπόδαρο και μπαλονοκατασκευές και στις 1.30μ.μ μικροί και μεγάλοι διασκεδάζουν με τα «Αλευρομουτζουρώματα».

Σε συνεργασία με τον πολιτιστικό λαογραφικό σύλλογο «Η Αργυρούπολη», ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης γιορτάζει τα κούλουμα στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ (11.30π.μ, Αργοναυτών και Τριπόλεως, Αργυρούπολη ) με τη συμμετοχή όλων των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης και προσφέρει παραδοσιακά εδέσματα συνοδεία χορευτικής μουσικής και ο δήμος Ηλιούπολης μας προσκαλεί στις 11π.μ. στο Πάρκο Ναυαρίνου με χαρταετούς, χορούς και παραδοσιακά εδέσματα. Σε περίπτωση βροχοπτώσεων η εκδήλωση θα μεταφερθεί στο Α’ Κλειστό Γυμναστήριο (Εθνάρχου Μακαρίου και Ηρώς Κωνσταντοπούλου ).

Ο δήμος Καισαριανής στις 11.30π.μ γλεντά στο Πάρκο Αϊ Γιάννη ("Ξύλινα" ) με μουσικές από τα απαγορευμένα της Δόμνας Σαμίου, κρασί, σαρακοστιανά και φασολάδα, ενώ στο Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού & Αναψυχής του δήμου Καλλιθέας στις 11 π.μ. και σε περίπτωση βροχής στο Κλειστό Γυμναστήριο Ταγματάρχου Πλέσσα και Λάμπρου Κατσώνη, στήνεται γλέντι με λαϊκά, παραδοσιακά και νησιώτικα τραγούδια από το Γιώργο Γερολυμάτο, την Στέλλα Κονιτοπούλου και το συγκρότημα τους, με παραδοσιακά εδέσματα για όλους και διασκεδαστικές δράσεις για τα παιδιά.

Στο Εκθεσιακό Κέντρο του δήμου Περιστερίου (Δωδεκανήσου και Αγ. Βασιλείου ) από τις 11π.μ τα κούλουμα γιορτάζονται με σαρακοστιανούς μεζέδες, κρασί, παραδοσιακούς χορούς και συναυλία με το Στέλιο Διονυσίου με ελεύθερη είσοδο. Στην αίθουσα Α΄, από τις 11π.μ έως τις 3μ.μ ,τα παιδιά ξεφαντώνουν με ανιματέρ, εργαστήρι αποκριάτικων μασκών και face painting, αλλά και τις θεατρικές παραστάσεις «Ο Καραγκιόζης στο Καρναβάλι» και «Τα τρία γουρουνάκια».

Στα βόρεια, ο δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού με σύμμαχο τον καλό καιρό γιορτάζει την Καθαρά Δευτέρα στο Άλσος Εθνικής Τραπέζης από τις 11π.μ μέχρι τις 2μ.μ με διαγωνισμό πρωτότυπου χαρταετού, παραδοσιακούς χορούς, σαρακοστιανούς μεζέδες, μουσική και happenings, ενώ ο δήμος Αμαρουσίου περιμένει μικρούς και μεγάλους στο Κλειστό Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης» (Βασ. Όλγας 12, Σταθμός ΗΣΑΠ ), από τις 12:00 το μεσημέρι με ελεύθερη είσοδο. Στο παραδοσιακό γλέντι που θα στηθεί, ο δήμο Αμαρουσίου προσφέρει πατροπαράδοτες λιχουδιές, όπως παραδοσιακή φασολάδα, λαγάνα, σαρακοστιανοί μεζέδες και άφθονο κρασί, ενώ την εορταστική διάθεση ανεβάζουν με το τραγούδι τους οι Αχιλλέας Αγγελόπουλος, Μιχάλης Κατρίνης και Χριστίνα Κάραλη. Τα Τμήματα Παραδοσιακών Χορών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, το Χορευτικό Συγκρότημα του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» και το Χορευτικό Συγκρότημα της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς» παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα, προσκαλώντας τους παρευρισκόμενους να χορέψουν και να διασκεδάσουν ως μια μεγάλη παρέα.

Τέλος, ο δήμος Κηφισιάς μας υποδέχεται στο Πάρκο Α.Γ. Παπανδρέου (Εθνικής Αντιστάσεως και Οδυσσέα Ανδρούτσου, Νέα Ερυθραία ) από τις 11π.μ έως τις 2μ.μ με παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα για όλους και δωρεάν συναυλία με τον Βασίλη Σαλέα στο κλαρίνο και τον Σαράντη Σαλέα στο τραγούδι, ενώ στην εκδήλωση συμμετέχει και το συγκρότημα παραδοσιακών χορών του Δήμου Κηφισιάς. 
Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού Σταδίου Φώτης Βαρδαξής (Γυμναστηρίου 19, Νέα Ερυθραία ).

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki