Wednesday 29 March 2017

Η Άνοιξη φέρνει Αλλεργίες και στα παιδιά
7 Tips to Help Kids with Spring Allergies


Η ωραιότερη εποχή του χρόνου έχει και την κακή της πλευρά
Η άνοιξη ήρθε, τα λουλούδια ανθίζουν και ο καιρός ζεσταίνει. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν την Άνοιξη την καλύτερη εποχή του χρόνου. Για κάποιους όμως που ταλαιπωρούνται από τις αλλεργίες που φέρνει μαζί της η αναγέννηση της φύσης, είναι μία εποχή όχι και τόσο ευχάριστη.
Δακρυσμένα μάτια, μύτη που τρέχει, φτερνίσματα, ξηρός βήχας είναι μερικά από τα συμπτώματα που ταλαιπωρούν ενήλικες και παιδιά που έχουν κάποια αλλεργία.
Πριν, λοιπόν, μπει για τα καλά η άνοιξη, προετοιμαστείτε για τις αλλεργίες που φέρνει αυτή η εποχή του χρόνου.
Αναγνωρίστε τον «εχθρό»
Μπορεί να μπερδέψετε κάποια από τα συμπτώματα των αλλεργιών στα παιδιά με αυτά ενός κρυολογήματος. 
Φτέρνισμα, φαγούρα στη μύτη και το λαιμό, ερεθισμένα μάτια συνήθως είναι σημάδια αλλεργίας. 
Καταρροή υπάρχει και στις δύο περιπτώσεις, αλλά στις αλλεργίες είναι συνήθως πιο καθαρή.
Είδος αλλεργίας
Τα στοιχεία που προκαλούν τις περισσότερες αλλεργίες την άνοιξη είναι η γύρη των δέντρων, των λουλουδιών, του γρασιδιού και τα ακάρεα της σκόνης, η οποία αυξάνεται την άνοιξη για αυτό και υπάρχει έξαρση σε αυτό το είδος αλλεργίας την άνοιξη. 
Πιο έντονο μπορεί να γίνει, επίσης, το φαινόμενο της αλλεργίας στο τρίχωμα του σκύλου ή της γάτας την περίοδο αυτή.
Ηλικία
Αλλεργία μπορεί να εκδηλώσει και ένα παιδί σε βρεφική μικρή ηλικία ενώ έρευνες έχουν δείξει ότι οι αλλεργίες γενικά είναι πιο συχνές στα παιδιά από ότι στους ενήλικες. 
Οι αλλεργίες που συνδέονται με την έκθεσή μας στη φύση είναι πιο πιθανό να εμφανιστούν σε ηλικίες 4 έως 6 ετών.
Κληρονομικότητα
Σε πολλές περιπτώσεις, οι γονείς μπορεί να κληροδοτήσουν τις αλλεργίες στα παιδιά τους. Το περίεργο είναι ότι συχνά τα παιδιά δεν είναι αλλεργικά στα ίδια πράγματα με τους γονείς τους. 
Αν πάντως έχετε αλλεργία στη γύρη, στα ακάρεα, κλπ είναι πιο πιθανό να έχουν και τα παιδιά σας κάποια αλλεργία.
Συμπτώματα
Δεν είναι απαραίτητο κάθε χρόνο να εμφανίζονται τα ίδια συμπτώματα, αφού εξαρτώνται και από την εποχή, αν δηλαδή υπάρχουν περισσότερες βροχές και υγρασία που οδηγούν σε αυξημένη, και πολλές φορές πρόωρη, ανθοφορία. 
Δεν αποκλείεται, όμως, τα συμπτώματα να υποχωρούν όσο περνούν τα χρόνια ή να επιδεινώνονται. Ακόμα, έχει παρατηρηθεί ότι το άγχος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την εμφάνιση ή την διάρκεια των συμπτωμάτων.
Προληπτικά μέτρα
Αποφύγετε όσο μπορείτε τη γύρη, που είναι ένας βασικός αλλεργιογόνος παράγοντας. Αν θέλετε να κάνετε βόλτα στην εξοχή, προτιμήστε τις απογευματινές ώρες που η παραγωγή γύρης είναι μικρότερη σε σχέση με νωρίς το πρωί (7-10) και νωρίς το απόγευμα (15-17). 
Φορέστε στα παιδιά γυαλιά ηλίου όσο το δυνατόν πιο κλειστά για να προστατέψετε τα μάτια τους από τη γύρη που είναι στον αέρα. Κάντε μπάνιο και λούστε τα μαλλιά του μετά από μία βόλτα έξω, στο πάρκο κλπ. 
Αποφύγετε να ανοίγετε τα παράθυρα του δωματίου του και να στεγνώνετε τα ρούχα του σε εξωτερικό χώρο, όσο η ανθοφορία είναι στο ζενίθ.
Φαρμακευτική αγωγή
Παιδιά που έχουν αλλεργικά προβλήματα την άνοιξη ενδέχεται να χρειάζεται να ακολουθούν κάποια θεραπευτική αγωγή, ανάλογα με τη βαρύτητα των συμπτωμάτων του και πάντα σε συνεννόηση και συνεργασία με το γιατρό σας.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki