Tuesday 4 April 2017

«Η αλεπού του χιονιού» (The Snow Fox): Ψηφιακό βιβλίο που ενεργοποιείται με τη φωνή!

«Η αλεπού του χιονιού» (The Snow Fox) είναι ένα εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά, που ζωντανεύει καθώς το διαβάζεις. Ο απόλυτος συνδυασμός διαβάσματος και παρακολούθησης ταινίας.
«Τα παιδιά είναι πρόθυμα να πουν τις δικές τους ιστορίες. Τα μυαλά τους είναι έτοιμα. Το ενδιαφέρον υπάρχει» τόνισε ο Johnny Budden, διευθυντής δημιουργικού στην εταιρεία ψηφιακών εφαρμογών AKQA, που δημιούργησε το βιβλίο.
«Ξέραμε ότι πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να δημιουργήσουμε μια ιστορία που να μπορεί να τραβήξει την προσοχή των μικρών σε μια κρίσιμη στιγμή της ζωής τους, όταν αναπτύσσονται οι δεξιότητες και τα ενδιαφέροντα».
Η AKQA δημιούργησε την εφαρμογή για να δώσει ζωή σε μια ιστορία για μια αλεπού, που διαβάζουμε στα μικρά από κινητό ή τάμπλετ πριν αποκοιμηθούν. 
Χρησιμοποιεί το SiriKit, κώδικα επέκτασης που επιτρέπει σε εφαρμογές να επικοινωνούν με το Siri της Apple.
Και άλλες εφαρμογές «ζωντανεύουν» παιδικά βιβλία με τον ίδιο τρόπο, όμως «Η αλεπού του χιονιού» μοιάζει να είναι το πρώτο ψηφιακό βιβλίο που ενεργοποιείται με φωνή.


Καθώς το παιδί διαβάζει την ιστορία, η εφαρμογή ανταποκρίνεται στη φωνή και συνεχίζει την ιστορία. Επίσης, ενθαρρύνει τα παιδιά να διαβάζουν φωναχτά, γιατί με το που σταματήσουν, σταματάει κι η ιστορία.Αυτό σημαίνει ενίσχυση της υπευθυνότητας στο μικρό, να πει σωστά τις λέξεις και να συνεχίσει η ιστορία.
 Το παιδί μπορεί να γράψει το όνομά του, (αν είναι κοριτσάκι ή αγοράκι, σε ειδικό πεδίο που προσφέρει η εφαρμογή), κάνοντας μ’ αυτό τον τρόπο δική του την ιστορία.
Μπορεί επίσης να κάνει εγγραφή της φωνής του, όσο διαβάζει φωναχτά, και να στείλει το αρχείο σε όποιον επιθυμεί.

trikalakids

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki