Sunday 17 September 2017

'Ενα παιδί 2,5 ετών «απαντά» σε όσους θεωρούν ότι δεν έπρεπε καν να γεννηθεί

Little girl with no arms
Για κάποιους, λίγους ευτυχώς, τέτοια παιδιά… «δεν πρέπει να γεννιούνται». 
Για τους περισσότερους, ανάμεσά τους και οι γονείς τους, τέτοια παιδιά είναι δώρο.
Σε βίντεο θα δείτε παιδάκια να τρώνε με τα πόδια τους αφού γεννήθηκαν δίχως χέρια. Η συντριπτική πλειοψηφία των συνανθρώπων μας είναι αλληλέγγυοι και ενθαρρυντικοί στις προσπάθειες αυτών των εκπληκτικών παιδιών και της οικογενειών τους.
Ωστόσο, ανάμεσα στα σχόλια υπάρχει και ένα του βουλευτή της ρωσικής Δούμας, ‘Ιγκορ Λέμπεντεφ, από το ακροδεξιό LDPR (Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα Ρωσίας, του οποίου ηγείται ο γνωστός εθνικιστής, Ζιρινόφσκι) ο οποίος, ούτε λίγο - ούτε πολύ, γράφει ότι αυτά τα παιδιά δεν πρέπει να γεννιούνται επειδή «βασανίζονται», προσθέτοντας ότι η σύγχρονη ιατρική μπορεί να εντοπίσει «παθολογίες» από νωρίς.

Σε μια προσπάθεια να «μαζέψει» τα γραφόμενά του μετά τον σάλο που ξεσήκωσε το παραπάνω σχόλιο, ο βουλευτής τα έκανε χειρότερα: «Οι γυναίκες που συμφωνούν να γεννήσουν συνειδητά ανάπηρα παιδιά, εκείνη την στιγμή σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους. Ένα ανάπηρο παιδί χωρίς χέρια, χωρίς πόδια, πώς θα ζήσει; Πώς μια κοπέλα χωρίς χέρια θα γνωριστεί και θα παντρευτεί, δεν μπορώ να το φανταστώ».

Είναι προφανές ότι η φαντασία του βουλευτή είναι εξαιρετικά περιορισμένη αφού φτάνει μόνο μέχρι την ανατριχιαστική αναβίωση της ναζιστικής ευγονικής. Αλλιώς, θα ήξερε ότι ακριβώς σήμερα είναι που η ανθρωπότητα έχει τα μέσα και την γνώση για να αγκαλιάσει κάθε ανθρώπινο πλάσμα και να του προσφέρει την πλήρη και αξιοπρεπή ζωή που του αξίζει και που δικαιούται.

Οι βιολογικοί γονείς της Βασιλίνας την εγκατέλειψαν αμέσως μετά την γέννησή της. Όμως η μικρή ήταν τυχερή. Την υιοθέτησε ένα ζευγάρι από την Μόσχα που έχει ακόμη τρία παιδιά.

Γι’ αυτούς, «η Βασιλίνα είναι ένα δώρο για όλη την οικογένειά μας. Όποιος κι αν επικοινωνήσει μαζί της έχει την αίσθηση ότι του δίνει αγάπη και χαρά».
Ό,τι λείπει δηλαδή από τον Λέμπεντεφ και τους ομοϊδεάτες του…
 

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki