Tuesday 17 October 2017

«Όχι» από τον Άρειο Πάγο σε απαλλακτικό βούλευμα (!!)
για παιδοβιαστή (παιδόφιλο)

Άμεση ήταν η παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου 
Ξένης Δημητρίου μόλις πληροφορήθηκε ότι σε επαρχιακή πόλη εκδόθηκε βούλευμα το οποίο απάλλαξε ενήλικα για τις κατ΄ εξακολούθηση πράξεις του βιασμού και της αποπλάνησης 12χρονου ανηλίκου, για διάστημα έξι ετών.
Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε αμέσως την αναίρεση του επίμαχου βουλεύματος.
Κατόπιν αυτού, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αναίρεσε το βούλευμα και ανέπεμψε την υπόθεση στο ίδιο δικαστικό συμβούλιο το οποίο όμως θα συγκροτηθεί από άλλους δικαστές και όχι από εκείνους που δίκασαν την πρώτη φορά.
Η υπόθεση, όπως προκύπτει μέσα από την απόφαση του Αρείου Πάγου αφορά αποπλάνηση και κατ΄ εξακολούθηση βιασμό 12χρονου από 32χρονο ενήλικα με τη χρήση απειλών κατά της οικογένειας του παιδιού, το διάστημα από το 2003 έως το 2009. 

Σύμφωνα με τον ανήλικο, για πρώτη φορά το 2001 απέκρουσε πρόταση του 32χρονου, στο κατάστημα του οποίου απασχολούνταν το παιδί να προβούν σε ερωτικές περιπτύξεις. 

Παρ’ όλα αυτά από τότε συνέχισε φορτικά να εκδηλώνει έντονο ερωτικό ενδιαφέρον, ενώ παράλληλα συνέχιζαν να κάνουν παρέα.
Το καλοκαίρι του 2003, ο κατηγορούμενος με το πρόσχημα της εγγραφής CD μουσικής τον παρέσυρε στο σπίτι της αδελφής του και αφού ο ανήλικος ήπιε μπύρες, ο δράστης του ζήτησε να γδυθεί και στη συνέχεια τον βίασε απειλώντας ότι θα κάνει κακό στη μητέρα του και την αδελφή του, αν δεν τον υπακούσει. 
Ο ανήλικος αναφέρει στην κατάθεσή του: 
«Εγώ φοβούμενος και μη μπορώντας να ζητήσω βοήθεια από κανένα, καθώς δεν υπήρχε κανείς σπίτι, τον υπάκουσα και στη συνέχεια με βίασε».
Η κατάσταση αυτή φέρεται να επαναλαμβανόταν έως τα 18 χρόνια του παιδιού. Τελικά μετά τις πιέσεις της μητέρας του το θύμα ομολόγησε.
Έκτοτε, το παιδί..
......
η συνέχεια εδώ

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki