Friday 10 November 2017

«Σεξουαλική Κακοποίηση Παιδιών»
Χωρίς την φωνή σου, «Μένει μυστικό».

Online petition -- Ψηφίστε εδώ
Το χαμομηλάκι 
Διαμαρτυρία για την κακοποίηση του Παιδιού

«Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το Παρελθόν -
Αλλά μπορούμε να αλλάξουμε το Μέλλον»
Τα παιδιά δεν θα έχουν δεύτερη ευκαιρία.

👦👧👦👧👦👧👦👧
Πανελλαδική εκστρατεία ενάντια στην Σεξουαλική Κακοποίηση των Παιδιών από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με κεντρικό μήνυμα «Μένει Μυστικό» διοργανώνει πανελλαδική εκστρατεία ενάντια στην Σεξουαλική Κακοποίηση των Παιδιών από τις 11 Νοεμβρίου έως τις 11 Δεκεμβρίου 2017.

Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκοπίου Παυλοπούλου και την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανοίγει τον φάκελο «Σεξουαλική Κακοποίηση Παιδιών» με στόχο να ενημερώσει, συζητήσει, καταγράψει τις απόψεις των εμπλεκόμενων φορέων και να κινητοποιήσει τους πολίτες ενάντια στο σοβαρό αυτό φαινόμενο. Μέσα από μια σειρά δράσεων και συναντήσεων η εκστρατεία θα αναδείξει την πραγματική του διάσταση του προβλήματος, καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

Ένα πρόβλημα που –δυστυχώς- συναντάται συχνά στη χώρα μας, με υποθέσεις που συγκλονίζουν το πανελλήνιο. 
Σεξουαλικά εγκλήματα που συντελούνται μέσα σε σπίτια και κοινωνίες και ελάχιστες περιπτώσεις που ζητούν βοήθεια. 
Ο θυμός, η ντροπή, η ενοχή, αλλά και ο φόβος οδηγεί τα παιδιά θύματα να μην αποκαλύπτουν αυτό που τους συμβαίνει.

Στόχος της πανελλαδικής εκστρατείας είναι η διεξαγωγή ενός ανοιχτού διαλόγου με τους κατά τόπους αρμόδιους θεσμικούς φορείς: Εισαγγελείς, Δικαστικούς Λειτουργούς, ΕΛ.ΑΣ, Δημοτικές Αρχές, Εκπαιδευτικούς, Ακαδημαϊκούς, Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό, καθώς και εκπροσώπους αθλητικών και άλλων συλλόγων.

Στόχος είναι η ενδυνάμωση των προτάσεων του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την ενίσχυση της πρόληψης και αντιμετώπισης των περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.

Σταθμοί της πανελλαδικής εκστρατείας: Αθήνα (13/11), Πάτρα (14/11), Λάρισα (16/11), τη Χαλκίδα (27/11), το Ηράκλειο (28/11), τα Χανιά (29/11), την Τρίπολη (4/12) και τη Θεσσαλονίκη (8/12). Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη των κατά τόπους Περιφερειών.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki