Wednesday 1 November 2017

Παλαιστίνη: Mία νέα επιτυχία χάρη σε σένα!

Αγαπητέ Φίλε,

Στην Παλαιστίνη, μια χώρα ίση περίπου σε μέγεθος με την Πελοπόννησο και με κόστος ζωής αντίστοιχο της Ελλάδας, η κατοχή και ο αποκλεισμός από το Ισραήλ είναι οι βασικές αιτίες για την έλλειψη ανάπτυξης. 
Η καθημερινότητα των Παλαιστινίων είναι αδιαμφισβήτητα σκληρή, όμως έχουμε ευχάριστα νέα και θα θέλαμε να τα μοιραστούμε μαζί σου!
Εκεί όπου οι Παλαιστίνιοι δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα για επιβίωση, αντιμέτωποι με προβλήματα όπως π.χ. η δυσκολία ή ακόμα και η απαγόρευση μετακίνησης, η απουσία ηλεκτροδότησης, οι παράνομες κατεδαφίσεις των σπιτιών τους, τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και κυρίως η στέρηση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δουλεύουμε μεταξύ άλλων με τους νέους, προσπαθώντας να τους εμφυσήσουμε ξανά την ελπίδα. 
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του 15χρονου Amer Al Ajlouni από την Παλαιά Πόλη της Χεβρώνας:
"Το παράνομο καθεστώς κατοχής του Ισραήλ διώχνει τα παιδιά από το σχολείο. Είχα αποφασίσει να σταματήσω το σχολείο, γιατί ήθελα να βοηθήσω την οικογένειά μου, που είναι πολύ φτωχή. 
Εκτός από αυτό, δεν ένιωθα πια ασφαλής στη διαδρομή για το σχολείο. 
Κάθε μέρα έπρεπε να περνάω από τα σημεία ελέγχου, να υφίσταμαι βία από τους Ισραηλινούς στρατιώτες και τους εποίκους και να αναπνέω τα δακρυγόνα που έριχναν οι στρατιώτες, ακόμα και στο σχολείο μας.

Χάρη στην εκστρατεία που οργάνωσε η ActionAid και τη θεατρική παράσταση που ανέβασε με θέμα την παιδική εργασία και το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση, κατάλαβα ότι με τη μόρφωση μπορώ να αγωνιστώ πιο αποτελεσματικά ενάντια στο καθεστώς κατοχής και να βοηθήσω την κοινότητά μου. 
Έτσι, αποφάσισα να συνεχίσω τις σπουδές μου. Στόχος μου τώρα είναι να πάρω καλύτερους βαθμούς για να μπορέσω να σπουδάσω δικηγόρος, γι' αυτό και διαβάζω πολύ".

Εκ μέρους του Amer Al Ajlouni, που τον στηρίζουμε και του ευχόμαστε να πραγματοποιήσει το όνειρό του για τη δικηγορία, βοηθώντας μελλοντικά τους συνανθρώπους του, αλλά και εκ μέρους των υπόλοιπων παιδιών και των οικογενειών τους που ζουν στην Παλαιστίνη, θα θέλαμε να σου πούμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! Χάρη σε εσένα και το πρόγραμμα Αναδοχής Παιδιού, μπορούμε να αλλάξουμε ζωές και, σταδιακά, να αλλάζουμε τον κόσμο!

Action Aid

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki