Wednesday 2 May 2018

Πατέρας τριών παιδιών ο Σύρος πρόσφυγας που έσωσε
από πνιγμό 8χρονο και τον πατέρα του στην Κυλλήνη

Πατέρας τριών ανήλικων παιδιών είναι ο 27χρονος Σύρος πρόσφυγας που με κίνδυνο της ζωής του έπεσε προχθές στη θάλασσα και έσωσε από βέβαιο θάνατο ένα 8χρονο αγόρι, τον 40χρονο πατέρα του κι έναν ακόμη άνδρα 50 ετών.

Το περιστατικό συνέβη στις 1.50 μμ της Κυριακής μπροστά από την καφετέρια «Ηλιοτρόπιο» στην παραλία της Μυρσίνης Ηλείας του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, όταν η βάρκα που επέβαιναν τα τρία άτομα άρχισε ξαφνικά να βουλιάζει .

Βούλιαξε η βάρκα τους στην Κυλλήνη και σώθηκαν χάρη στην αυτοθυσία ενός Σύρου πρόσφυγα και δυο κατοίκων-Ανάμεσα στους ναυαγούς κι ένα παιδί-ΦΩΤΟ
Τον νεαρό Σύρο πρόσφυγα κάλεσε χθες στο γραφείο του ο Σύρος δήμαρχος του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ προκειμένου να τον συγχαρεί για την πράξη του .
«Είναι ένας νεαρός που έχει περάσει πολλά από τον πόλεμο στη Συρία . Φιλοξενείται μαζί με άλλους πρόσφυγες στο Κέντρο Φιλοξενίας LM της Μυρσίνης με σκοπό να παραμείνει εκεί μέχρι να βρεί τρόπο να περάσει στην Γερμανία όπου έχει συγγενείς.» – ανέφερε στο www.apokalypseis.com ο κ. Ναμπίλ και πρόσθεσε ότι η πράξη του, έδειξε το μεγαλείο της ψυχής του.

«Μπήκε μέσα στη θάλασσα χωρίς να σκεφτεί ότι άφηνε πίσω την σύζυγό του και τα τρία ανήλικα παιδιά του. Το έκανε για να βοηθήσει τους συνανθρώπους του, που κινδύνευαν μαζί με το 8χρονο αγόρι. Η συμβολή του στη σωτηρία των τριών συμπολιτών μας ήταν καθοριστική. Η πράξη του αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα προς εκείνους που με απαξιωτικό και επιθετικό τρόπο βάζουν τους μετανάστες απέναντι λόγω θρησκείας και κουλτούρας.» 
ανέφερε στο www.apokalypseis.com ο Γιώργος Αγγελόπουλος υπεύθυνος του Κέντρου Φιλοξενίας των Σύρων Προσφύγων στο LM Μυρσίνης.-

Το Χαμομηλάκι

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki