Monday 4 June 2018

Διεθνής Ημέρα για τα Αθώα Παιδιά Θύματα Επιθέσεων

Οι λαοί έφτιαξαν αυτόν τον ΟΗΕ για να λύνει τα διακρατικά θέματα και να προστατεύει την Ειρήνη. 
Το 1982 αποφάσισε ότι την πληρώνουν άδικα τα παιδιά με τις κάθε λογής εχθροπραξίες. 
Τριάντα έξι (36) χρόνια μετά, έχουμε ακριβώς τα ίδια προβλήματα, στα ίδια ακριβώς μέρη. Έχουμε Αθώα Παιδιά Θύματα Επιθέσεων στα ίδια ακριβώς μέρη, και ο ΟΗΕ γιορτάζει σήμερα την Αδικία.
Παρακάτω το ιστορικό της θεσμοθέτησης της Ημέρας:

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), στις 19 Αυγούστου του 1982 και κατά την έκτακτη ειδική συνόδο της Γενικής Συνέλευσης σχετικά με το ζήτημα της Παλαιστίνης, λόγω του μεγάλου αριθμού αθώων παιδιών-θυμάτων από την Παλαιστίνη και το Λίβανο εξαιτίας των επιθετικών πράξεων του Ισραήλ, αποφάσισε να τιμήσει την 4η Ιουνίου κάθε έτους ως την Παγκόσμια Ημέρα για τα Αθώα Παιδιά θύματα επιθέσεων (International Day of Innocent Children Victims of Aggression).
Ο σκοπός της ημέρας είναι η αναγνώριση του πόνου που βιώνουν τα παιδιά σε όλο τον κόσμο, τα οποία πέφτουν θύματα σωματικής, ψυχικής και συναισθηματικής κακοποίησης, με τον ΟΗΕ να επιβεβαιώνει τη δέσμευση του για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών. Η Διεθνής αυτή ημέρα γιορτάζει τα εκατομμύρια των ατόμων και των οργανώσεων που εργάζονται για την προστασία και τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των παιδιών, όπως για παράδειγμα, το Παγκόσμιο Κίνημα για τα Παιδιά, που τελούσε υπό την ηγεσία του Νέλσον Μαντέλα και Graca Machel. Πρόκειται για μια ημέρα συνειδητοποίησης των επιπτώσεων της τερατώδους μεταχείρισης παιδιών, σε όλες της μορφές της, καθώς και ημέρα αφύπνισης για την συμμετοχή σε εκστρατείες ευαισθητοποίησης που επικεντρώνονται στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ΟΗΕ:
  • Περισσότερα από δύο εκατομμύρια παιδιά έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια συγκρούσεων τις δύο τελευταίες δεκαετίες.
  • Περίπου 10 εκατομμύρια παιδιά-πρόσφυγες βρίσκονται υπό την φροντίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).
  • Στη Λατινική Αμερική και στην περιοχή της Καραϊβικής περίπου 80 χιλιάδες παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.
Κράτα το

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki