Tuesday 24 July 2018

Η Ελλάδα της Αλληλεγγύης

Από νωρίς, συνάνθρωποι μας, στο Μάτι, σπεύσανε με μπουκάλια νερό και ότι άλλο μπορούν και βοηθάνε
ο Σκλαβενίτης της περιοχής άνοιξε δωρεάν για νερό και τροφή, γιατροί δηλώνουν την διαθεσιμότητά τους όλο το 24ωρο.
Μερικά παραδείγματα:

Το σωματείο εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, έπειτα από επικοινωνία με τον δήμο Ραφήνας - Πικερμίου, συγκεντρώνει γάζες, betadine, fucidin, παιδικές πάνες, μωρομάντιλα, τρόφιμα μακράς συντηρήσεως (φρυγανιές, μπισκότα κ.ά).

Ο δήμος Μαραθώνα ενημέρωσε ότι συγκεντρώνονται τρόφιμα, νερά και είδη πρώτης ανάγκης στο δημοτικό κατάστημα

Στη Ραφήνα, αλυσίδα σουπερμάρκετ, καφετέριες προσφέρουν δωρεάν γεύματα και φαγητό.

Για τους πληγέντες της πυρκαγιάς στην Κινέτα, βοήθεια παρέχουν το γραφείο του δημάρχου Μεγαρέων, τα ΚΑΠΗ Μεγάρων και Κινέτας.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός άνοιξε τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο ιδιώτες ή εταιρείες που το επιθυμούν, μπορούν να συνεισφέρουν οικονομικά για την ανακούφιση των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου σε ένδειξη συμπαράστασης και ανθρωπιάς, στους πυρόπληκτους της Αττικής, θα συγκεντρώσει στα γραφεία της Ομοσπονδίας είδη πρώτης ανάγκης που θα σταλούν στο Δημοτικό Κατάστημα Νέας Μάκρης.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στηρίζουν τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών της Αττικής. Οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης στα θύματα των πυρκαγιών, μπορούν να αποστέλλουν δωρεάν τη βοήθειά τους στους δοκιμαζόμενους κατοίκους.

Αποθέματα του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων σε φάρμακα, τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη προσωπικής υγιεινής, έχουν συγκεντρωθεί και θα αποσταλούν άμεσα.

Ο Δήμος Ζωγράφου διέθεσε ήδη στον Δήμο Ραφήνας τις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσής του στη Ραφήνα, για τη φιλοξενία συμπολιτών μας που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές
Συγκεντρώνονται εμφιαλωμένα νερά, γάλα εβαπορέ, τρόφιμα μακράς διάρκειας και άμεσης κατανάλωσης στο Δημαρχείο Ζωγράφου.

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πυρόπληκτους στην Αττική από τους δήμους Νεάπολης - Συκεών και Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη.

Ο Όμιλος Ευρωκλινικής προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες στα πυρόπληκτα παιδιά. Η Ευρωκλινική Παίδων ανοίγει το τμήμα επειγόντων περιστατικών σε όλα τα παιδιά των περιοχών που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική για προβλήματα όπως αναπνευστικά, εμπύρετα, θερμοπληξία κ.ά.

Τα διόδια έχουν ανοίξει για επιτάχυνση της κυκλοφορίας

Αυλή στους Αγίους Θεοδώρους για αδέσποτα Κινέττας που κινδυνεύουν

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αττικής Πειραιά και Νήσων, θέτει στην διάθεση συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη από αίμα, τις δύο τράπεζες αίματος

Οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης δήλωσαν έτοιμοι να συνδράμουν σε περίπτωση που χρειαστεί, σε ιατροφαρμακευτικό υλικό για την περίθαλψη των τραυματιών.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας καλεί τους οικοδόμους, τα σωματεία της Ομοσπονδίας και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, να συνδράμουν και να στηρίξουν με κάθε δυνατό τρόπο τους πληγέντες.

Η Ομοσπονδία Τύπου-Χάρτου εκφράζει την έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους τραυματίες και όσους έχασαν το βιος τους

Το ΣΕΤΗΠ «καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου σε ετοιμότητα. Καλούμε τα μέλη μας να απευθυνθούν άμεσα στο σωματείο σε περίπτωση που υπάρχει έστω και ένας συνάδελφος μεταξύ των πληγέντων και χρειάζεται στήριξη».

Το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας, καλεί τους εργαζόμενους που είναι πληγέντες να έρθουν σε επαφή με το Σωματείο, να συνδράμουν με κάθε τρόπο στην υπεράσπιση της ζωής των συνανθρώπων μας και να σταθούν αλληλέγγυοι με οποιοδήποτε τρόπο προς τους κατοίκους των πληγέντων περιοχών».

Τα παραπάνω είναι από δειγματοληπτική σταχυολόγηση.

Είναι η απίστευτη Ελλάδα της Αλληλοβοήθειας.
Είναι η Ελλάδα που καίγεται,
η Ελλάδα που αντιστέκεται,
η Ελλάδα που ξαναγεννιέται.

Το Χαμομηλάκι

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki