Tuesday 12 February 2019

Σοβαρές καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης 12χρονου σε Γυμνάσιο του Ζωγράφου

Συγκάλυψη βλέπει το υπουργείο
Κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για ευθύνες του σχολείου

Την κινητοποίηση του υπουργείου Παιδείας προκάλεσαν οι σοβαρές καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης ενός δωδεκάχρονου σε Γυμνάσιο του Ζωγράφου από άλλους δυο συνομηλίκου του.

Για το συμβάν διατάχθηκε Κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να αναζητηθούν οι ευθύνες του σχολείου είτε στο επίπεδο της πρόληψης είτε κατά τον μετέπειτα χειρισμό του θέματος καθώς οι γονείς καταγγέλλουν ότι υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης του γεγονότος.

Σύμφωνα με τους γονείς του 12χρονου, το παιδί έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από δυο συνομηλίκους του μέσα σε γυμνάσιο του Ζωγράφου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το ένα παιδί είναι συμμαθητής του θύματος.
Μάλιστα, η μητέρα του θύματος αναφέρει πως τα δύο παιδιά βιντεοσκόπησαν την απερίγραπτη πράξη τους και έδειχναν το βίντεο σε άλλους μαθητές του σχολείου. 
Οι γονείς κατηγορούν τη διεύθυνση του σχολείου για εγκληματική αμέλεια και προσπάθεια απόκρυψης του γεγονότος.

Όλα αποκαλύφθηκαν όταν, μετά το συμβάν, ο 12χρονος έδειχνε κατά την γενικότερη συμπεριφορά του φόβο, ενώ έκανε και εμετούς. 
Οι γονείς του έμαθαν ότι κάτι συνέβαινε από τις φήμες που είχε ακούσει ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας που πηγαίνει στην Γ’ Γυμνασίου του ίδιου σχολείου.
Τότε, το 12χρονο παιδί αποκάλυψε όχι μόνο τι του είχε συμβεί, άλλα ότι είχε μιλήσει γι’ αυτό στο Διευθυντή του Γυμνασίου καθώς και σε έναν ακόμη καθηγητή, χωρίς οι τελαυταίοι να έχουν ενημερώσει για το συμβάν του γονείς του.

Το υπουργείο Παιδείας αναφέρει τέλος για το συμβάν πως: «Πρωταρχικό μέλημα του σχολείου, αλλά και του Υπουργείου γενικότερα, είναι η ασφάλεια και η προστασία του κάθε μαθητή και της κάθε μαθήτριας. 
Φαινόμενα αυτού του είδους, μόνο ως εγκληματικές πράξεις πρέπει να αντιμετωπίζονται, απέναντι στις οποίες δεν μπορεί να υπάρχει η παραμικρή ανοχή. 
Η βία και μάλιστα στην ακραία της μορφή, όπως αποκαλύφθηκε σε αυτό το συμβάν, δεν μπορεί να έχει θέση σε μια ευνομούμενη κοινωνία και ιδιαίτερα στον χώρο του σχολείου.
Το ΥΠΠΕΘ εκφράζει την αμέριστη συμπάθεια τόσο προς το ίδιο το θύμα όσο και προς την οικογένειά του και δεσμεύεται να πράξει όλα τα δέοντα για την πάταξη τέτοιων εγκλημάτων και την εκτόπισή τους από το σχολικό περιβάλλον».
ethnos
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki