Sunday 14 April 2019

Τροφές για να δώσετε σε ένα παιδί που έχει ίωση

Για να πάρει τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη για να την ξεπεράσει.

Η άνοιξη έχει μπει όμως η εποχή με τα κρυολογήματα, τις γαστρεντερίτιδες, ακόμα και τη γρίπη δεν έχει περάσει. 
Έτσι, οι περισσότερες οικογένειες ταλαιπωρούνται ακόμα με βήχα, πυρετό, συνάχι και βήχα. όπως σίγουρα γνωρίζετε, όταν μιλάμε για ιώσεις, τα αντιβιοτικά δεν έχουν καμία χρησιμότητα. 
Οι ιοί κάνουν τον κύκλο τους και περνάνε χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη φαρμακευτική αντιμετώπιση. 
Αυτό όμως που σίγουρα θα βοηθήσει το παιδί να νιώσει καλύτερα είναι η ξεκούραση, ο καλός ύπνος και η σωστή διατροφή. 
Αυτές οι τροφές θα του προσφέρουν όσα χρειάζεται για να γίνει και πάλι καλά όσο πιο γρήγορα γίνεται!
Γιαούρτι
Τα προβιοτικά που περιέχει το γιαούρτι είναι πολύ χρήσιμα την περίοδο των ιώσεων και λειτουργούν και προληπτικά, οπότε είναι καλό να τις δίνετε στο παιδί ανεξάρτητα από το εάν έχει κάποια ίωση ή όχι. 
Πρόκειται για ευεργετικά βακτήρια που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα καταπολεμώντας τα επιβλαβή για τον οργανισμό βακτήρια.

Γλυκοπατάτες
Είναι πολύ πλούσιες σε βιταμίνη Α, ένα συστατικό απαραίτητο για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος -ιδιαίτερα για την υγεία των ιστών του στόματος, των εντέρων και της αναπνευστικής οδού. 
Τρώγοντας μόνο μισό φλιτζάνι μαγειρεμένες γλυκοπατάτες, το παιδί παίρνει τη διπλάσια ποσότητα βιταμίνης Α από όση χρειάζεται την ημέρα! η συγκεκριμένη βιταμίνη υπάρχει επίσης σε άλλα λαχανικά και φρούτα με πορτοκαλί χρώμα, όπως τα καρότα, οι χρωματιστές πιπεριές, τα βερίκοκα κ.λπ.

Κρέας
Είναι η πιο πλούσια τροφή σε πρωτεΐνη, ένα θρεπτικό συστατικό που είναι πολύ σημαντικό για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Το μοσχάρι, όπως και το χοιρινό, είναι επίσης πολύ πλούσια σε ψευδάργυρο, ένα μεταλλικό στοιχεί που χρειάζεται ο οργανισμός για τη σύνθεση των αντισωμάτων. 
Ψευδάργυρο περιέχουν επίσης τα κάσιους, τα ρεβίθια και τα φασόλια.

Κοτόσουπα
Δεν είναι τυχαίο που θεωρείται comfort food και από την εποχή των γιαγιάδων μας ήταν η τροφή που προτιμούσαν για όποιον ήταν αδιάθετος. 
Έρευνες έχουν δείξει ότι η κοτόσουπα είναι ευεργετική για όποιον έχει κρυολόγημα γιατί ενυδατώνει τον οργανισμό και καταπραΰνει την ενόχληση στην αναπνευστική οδό ενώ παράλληλα προσφέρει αντιφλεγμονώδη δράση.

Ζεστά ροφήματα
Ένα ζεστό τσάι ή χαμομήλι μαλακώνει το λαιμό, «ανοίγει» τη μπουκωμένη μύτη, καταπραΰνει το βήχα και ανακουφίζει από τον πυρετό. 
Προσθέστε μια κουταλιά μέλι για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

mamamia.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki