Thursday 22 August 2019

Τα πιο θρεπτικά φρούτα και λαχανικά του Αυγούστου

Αυτή η εποχή του χρόνου είναι γεμάτη δροσιστικά, ζουμερά και θρεπτικά φρούτα και λαχανικά. Οι περισσότεροι στις διακοπές μας δεν θέλουμε τίποτε άλλο παρά ένα μπολ με καρπούζι, σταφύλια και πεπόνι. Αλλά εκτός από φρούτα, υπάρχουν και αρκετά λαχανικά των οποίων ο Αύγουστος είναι ο καλύτερός τους μήνας. Κι αυτό διότι είναι νοστιμότερα και πιο ζουμερά.

Τα πιο θρεπτικά φρούτα και λαχανικά του Αυγούστου

Ντομάτες: Όταν είναι εκτός εποχής, είναι άνοστες. Αλλά στην εποχή τους, κλέβουν την παράσταση. Είναι από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών.
Σμέουρα: Κάνουν την εμφάνισή τους νωρίτερα το καλοκαίρι, αλλά αν τα μαζέψουμε νωρίς, δεν θα είναι τόσο ώριμα. Περιέχουν περισσότερο από τη μισή ημερήσια ποσότητα βιταμίνης C που χρειάζεται να λαμβάνουμε.
Μελιτζάνα: Αν και τις βρίσκουμε συνεχώς στην αγορά, οι μελιτζάνες είναι νοστιμότερες αυτό τον καιρό. Έχει ελάχιστες θερμίδες και μεγάλο ποσοστό φυτικών ινών.
Πεπόνι: Κατάλληλο φρούτο για ενυδάτωση του οργανισμού και λήψη βιταμίνης C.
Νεκταρίνια: Ένα ώριμο νεκταρίνι έχει έντονη, γλυκιά γεύση και μόνο 60 θερμίδες.
Πιπεριά: Τώρα είναι η εποχή για να την κόψετε και να την προσθέσετε σε κάθε φαγητό και σαλάτα σας. Κατάλληλο συστατικό για ενίσχυση της απώλειας βάρους.
Μπάμιες: Υπέροχη πηγή βιταμίνης Β6 και φολλικού οξέος και έχει αποδειχθεί ότι έχει αντιδιαβητικές ιδιότητες.
Παντζάρι: Το παντζάρι, περιέχει σε μεγάλη ποσότητα κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο, θείο, ιώδιο, σίδηρο, χαλκό, αλλά και ίχνη από σπάνια μέταλλα, όπως ρουμπίνιο και κάσιο. Παράλληλα περιέχει βιταμίνες Β1 και Β2 και φυσικά υδατάνθρακες, ίνες, αλλά και πρωτεΐνες.
Σταφύλι: Με σπουδαία οφέλη, ειδικά όσον αφορά στην πρόληψη παθήσεων, όπως αρτηριοσκλήρυνση, υπέρταση, πρήξιμο μετά από τραυματισμό, έμφραγμα και εγκεφαλικό επεισόδιο. Τα σταφύλια περιέχουν επίσης θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, σίδηρο, κάλιο και διαφορετικά είδη αντιοξειδωτικών.
Σύκο: Σήμα κατατεθέν του Αυγούστου. Έχει ιδιαίτερη υφή και γεύση, κυρίως όμως αποτελεί καλή πηγή ενέργειας, καλίου, ασβεστίου και σιδήρου.
Μαϊντανός: Πλούσιος σε βιταμίνες Β12, Κ, Α και C, καθώς και σε βήτα-καροτένιο. Επιπλέον είναι μια καλή πηγή φολλικού οξέως και σιδήρου.
Καρπούζι: Αναπόσπαστο κομμάτι του καλοκαιριού μας. Νόστιμο, δροσιστικό και χορταστικό. Περιέχει μόνο 46 θερμίδες ανά φλιτζάνι, αλλά και πολλές βιταμίνες και θρεπτικά ιχνοστοιχεία.

Άλλα φρούτα και λαχανικά που απολαμβάνουμε τον Αύγουστο

Αγγούρι, αντίδι, βλίτα, καρότο, κολοκύθα, κολοκυθάκι, κρεμμύδι, λάχανο, μαϊντανός, μαρούλι, μάραθος, πατάτα, ραδίκια, ραπανάκι, σέσκουλο, σκόρδο, σέλινο, φρέσκο φασολάκι, γκρέιπφρουτ, δαμάσκηνο.

enallaktikidrasi.com
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki