Sunday 8 September 2019

Ποια είναι τα οφέλη του ποδοσφαίρου στα παιδιά

Το ποδόσφαιρο είναι το πλέον αγαπητό και διαδεδομένο άθλημα για μικρούς και μεγάλους. Ακόμη και το γυναικείο φύλο τα τελευταία χρόνια έχει έρθει πολύ κοντά στον χώρο αυτό λαμβάνοντας ενεργό ρόλο.
Το παιδί αποκτά ένα γερό και ευλύγιστο μυϊκό σύστημα καθώς και γερά οστά, λόγω των ασκήσεων δύναμης και ευλυγισίας που περιλαμβάνει η προπόνηση. Τα σουτ και οι τρίπλες της μπάλας αναπτύσσουν ευκινησία και συντονισμό. Το τρέξιμο και το sprint εγγυάται πολύ καλή φυσική κατάσταση. Τα οφέλη για την υγεία από τα ενεργά αθλήματα, όπως το ποδόσφαιρο, περιλαμβάνουν ισχυρότερα οστά και μυς, μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 και μειωμένη πιθανότητα υπερβολικού βάρους.

Κοινωνικά οφέλη

Το παιχνίδι σε μια ομάδα ποδοσφαίρου αναπτύσσει την ικανότητα του παιδιού να συνεργάζεται και να αλληλεπιδρά με άλλα παιδιά. Για να κερδίσει ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου, όλη η ομάδα πρέπει να επικοινωνήσει και να συνεργαστεί.Το ποδόσφαιρο αναπτύσσει τις κοινωνικές ικανότητες του παιδιού. Τα παιδιά που παίζουν ποδόσφαιρο αναπτύσσουν αυτοπεποίθηση και βελτιωμένες κοινωνικές δεξιότητες. Το ποδόσφαιρο μαθαίνει στο παιδί την πειθαρχία, τη συνεργασία, την ευγενή άμιλλα, την αποδοχή της ήττας και την όξυνση του πνεύματος, καθώς βοηθάει το παιδί να επικοινωνεί αποτελεσματικά με άλλους και ταυτόχρονα να διασκεδάζει.
panathinaikos ao podosfairo gia paidia 2

Βελτίωση της αυτοεκτίμησής του

Δεδομένου ότι το ποδόσφαιρο δίνει έμφαση στην επιτυχία της ομάδας στο σύνολό της και όχι στην επιτυχία των μεμονωμένων παικτών, είναι ένα άθλημα που απολαμβάνουν όλα τα παιδιά. Το ποδόσφαιρο ασκεί λιγότερη πίεση στα παιδιά διότι ενθαρρύνει την ομαδική εργασία και την επικοινωνία, και έτσι επιτρέπει στο παιδί να εντοπίζει προσωπικά τις επιτυχίες της ομάδας και όχι να αισθάνεται την ανάγκη να ξεπεράσει τους συμπαίκτες για να κερδίσει την αναγνώριση.

Η φιλοσοφία

Εκτός όλων των παραπάνω, αυτό που ωφελεί πολύ ένα παιδί είναι η κατανόηση της φιλοσοφίας του ποδοσφαίρου. Το ζητούμενο για τα παιδιά είναι να αποκτήσουν ποδοσφαιρική παιδεία και γνώση, με τη βοήθεια φυσικά των σωστών προπονητών, οι οποίοι θα τους μάθουν να σέβονται τους συμπαίκτες τους αλλά και τους αντιπάλους τους. Μέσα από τη σωστή καθοδήγηση, τα παιδιά αντιλαμβάνονται πως το ποδόσφαιρό είναι ένα παιχνίδι που όταν τελειώσει, βρίσκει συμπαίκτες και αντιπάλους να γίνονται όλοι φίλοι! Το συμπέρασμα; Αν ένα παιδί θελήσει λοιπόν να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, οι γονείς και οι προπονητές του πρέπει να το ενθαρρύνουν ώστε να αγαπήσει πραγματικά το ποδόσφαιρο, αφού τα οφέλη που θα του προσφέρει είναι δεδομένα!

newsbomb.gr
mothersblog.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki