Monday 7 October 2019

Social Media: Πώς αποκαλύπτονται τα Ψεύτικα Προφίλ;

Τα social media αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου μιας και δεν είναι λίγες οι φορές μέσα στην ημέρα που θα κάνεις scroll για να δεις τι δημοσίευσε η κολλητή σου, το αγόρι που σε ενδιαφέρει ή οι διάφορες influencers ανά τον κόσμο.

Και φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση κι εσύ να μην κάνεις post κάνα δυο φωτογραφίες σου μέσα στην εβδομάδα. Ωραία και καλά όλα αυτά. 
Ωστόσο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κρύβουν αρκετούς κινδύνους που το νεαρό της ηλικίας σου πιθανότατα δεν σε αφήνει να αντιληφθείς με την πρώτη ματιά.
 
Ο συνηθέστερος κίνδυνος που κρύβει το Instagram και το Facebook είναι τα ψεύτικα προφίλ. 
Μπορεί να έχει συμβεί και σε σένα να κάνεις chat με κάποιον που θεωρείς ότι γνωρίζεις και τελικά αυτός να έχει δημιουργήσει ένα ψεύτικο προφίλ. Κι αν δεν το έχεις ζήσει, τότε σίγουρα θα το έχεις ακούσει να συμβαίνει. 
Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να παραπλανήσουν κατά κύριο λόγο παιδιά στην εφηβεία και να τα συναντήσουν για να εξυπηρετήσουν το σκοπό τους.
Tα σημάδια που θα σε κάνουν αμέσως να πατήσεις delete και block στο χρήστη με το fake προφίλ:
-Δε θα σε πάρει ποτέ τηλέφωνο. 
Ακόμα κι αν έχετε ανταλλάξει τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων σας, ο «φίλος» σου δεν θα σε πάρει ποτέ τηλέφωνο και φυσικά δεν θα απαντήσει ποτέ στις δικές σου κλήσεις. Υπάρχει πιθανότητα το κινητό που σου έχει δώσει να είναι… ανύπαρκτο.

- Χρησιμοποιεί φωτογραφίες κάποιου άλλου. 
Με μια απλή αναζήτηση στις εικόνες της Google θα μπορέσεις να εντοπίσεις αν έχει κλέψει τις φωτογραφίες και υποδύεται έναν άλλον άνθρωπο.

-Δεν έχει πολλούς followers ή φίλους. 
Αν δεις ότι έχει 20 φίλους ή followers ή ακόμη ότι και εκείνος ακολουθεί ελάχιστα άτομα, τότε κάτι δεν πάει καλά.

- Είναι απρόθυμος να σε συναντήσει.
 
Αν του έχεις προτείνει μία, δύο και τρεις φορές να συναντηθείτε από κοντά και με διάφορες δικαιολογίες το αποφεύγει, τότε να είσαι σίγουρη ότι πρόκειται για ψεύτικο προφίλ.

- Όλες οι φωτογραφίες του είναι επαγγελματικές.
 
Αν όλες οι φωτογραφίες είναι υψηλής ανάλυσης, χωρίς ούτε ένα ψεγάδι, τότε πρέπει να ψάξεις λίγο καλύτερα ποιον έχεις πίσω από την οθόνη σου. Αρκεί μόνο να σκεφτείς ότι οι περισσότεροι δημοσιεύουν απλές στιγμές από την καθημερινότητά τους, με τους φίλους και την οικογένειά τους.

- Η ιστορία του δεν έχει συνοχή. 
Για παράδειγμα, εκείνος σου λέει ότι δουλεύει και ζει στη Θεσσαλονίκη, αλλά πρόκειται να μετακομίσει κοντά στην περιοχή σου λόγω δουλειάς. Αν εσύ του κάνεις διάφορες ερωτήσεις για τα επαγγελματικά του και αυτά δε βγάζουν νόημα ή στα μπερδεύει, τότε πρέπει να αρχίσεις να υποψιάζεσαι ότι πρόκειται για ψεύτικο προφίλ.

newsbomb
Πηγή της πηγής:  teen.queen
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki