Wednesday 9 October 2019

«Το παιδί μου δεν πίνει το γάλα του» – Τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση;

Το γάλα είναι η σούπερ τροφή για τα παιδιά και η καθημερινή του πρόσληψη είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη τους.
«Το παιδί μου δεν πίνει το γάλα του» - Τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση;
Η σχέση όμως ενός παιδιού με το γάλα, μπορεί να περάσει από διάφορες φάσεις. Άλλα παιδιά τρελαίνονται για τη γεύση του και άλλα δεν μπορούν καν να το μυρίσουν.

Τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση;

Αρκετά παιδιά, ενώ όταν ήταν μωρά κατέβαζαν το γάλα τους σε χρόνο μηδέν, όσο μεγαλώνουν πίνουν όλο και λιγότερο. Σε αυτήν την περίπτωση δε χρειάζεται να αγχωθείτε. Πρέπει να γνωρίζετε πόση είναι η απαραίτητη πρόσληψη γάλατος σε κάθε ηλικία ενός παιδιού και αν ούτε αυτή είναι επιθυμητή, καλό είναι να συμβουλευτείτε έναν παιδίατρο. Δε χρειάζεται να πιέζετε το παιδί σας να πιει ένα ποτήρι γάλα το πρωί και ένα το βράδυ. Κατά τη διάρκεια της ημέρας και ιδιαίτερα μετά από κάποια δραστηριότητα ή παιχνίδι, το παιδί σας θα φάει ή θα πιει ό,τι και αν του δώσετε. Μπορείτε για παράδειγμα να σερβίρετε μισό φλιτζάνι γάλα, τέσσερις φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας συμπληρωματικά με κάποιο άλλο τρόφιμο και ούτε που θα το καταλάβει!

Αν το παιδί σας ωστόσο, δεν θέλει να πιει καθόλου γάλα, τότε το πράγμα δυσκολεύει. Και πάλι δεν πρέπει να αγχωθείτε, αλλά να συμπεριφερθείτε έξυπνα! Αρχικά, προσπαθήστε να αντικαταστήσετε το γάλα με άλλες τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες  όπως πχ, κρέας και δοκιμάστε να του το ξαναπροσφέρετε μετά από μία ή δύο εβδομάδες.

Πολλά παιδιά παραπονιούνται ότι δεν τους αρέσει η μυρωδιά ή η γεύση του γάλατος. Σε αυτήν την περίπτωση μία έξυπνη λύση είναι το καλαμάκι. Τα παιδιά το αντιμετωπίζουν σαν παιχνίδι και η δικαιολογία της άσχημης μυρωδιάς, δεν υφίσταται. Αν παραπονιέται για την έντονη γεύση του, μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο κακάο σε σκόνη, ειδικά για παιδιά, που εκτός από την ωραία γεύση που εξασφαλίζουν, είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνες. 
Δεν είναι το ίδιο θρεπτικό και υγιεινό όπως το σκέτο, αλλά σίγουρα το γάλα με κακάο είναι προτιμότερο από το να μην πίνει καθόλου γάλα. Διαβάστε τις ετικέτες και προτιμήστε εκείνα με την λιγότερη ζάχαρη. Εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε στο σκέτο γάλα μία κουταλιά μέλι, πάντα βέβαια αφού το παιδί συμπληρώσει τον πρώτο χρόνο ζωής . Όσο το παιδί σας μεγαλώνει, μπορεί να προσθέσει στο γάλα του διάφορα είδη δημητριακών που συνδυάζουν την ωραία γεύση και οφέλη για την υγεία.
  • Δείξτε το θαυμασμό σας κάθε φορά που πίνει όλο το γάλα του, τονίζοντας πόσο καλά τα καταφέρνει!
  • Μπορείτε να φτιάξετε διάφορα επιδόρπια με πλήρες γάλα, όπως ρυζόγαλο, κρέμα ή πουτίγκα!
  • Μην ξεχνάτε ότι αποτελείτε παράδειγμα για το παιδί σας! Βάλτε και εσείς το γάλα στην καθημερινή διατροφή σας και το παιδί σας θα ακολουθήσει!
πηγή :mothersblog.gr
trikalaview.gr

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki