Saturday 9 November 2019

Το παιχνίδι του πνιγμού και πώς θα προστατέψεις το παιδί σου

Τους τελευταίους μήνες έχει κάνει την επανεμφάνισή του το παιχνίδι του πνιγμού, γνωστό και ως The Choking Game. Σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στα 900 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους την τελευταία 10ετία, με τους περισσότερους θανάτους να σημειώνονται στις ΗΠΑ. 
Ουσιαστικά πρόκειται για ένα άκρως επικίνδυνο παιχνίδι που άτομα κυρίως νεαρής ηλικίας παίζουν με κίνδυνο τη ζωή τους. Τα άτομα που «διασκεδάζουν» με αυτό το παιχνίδι ανεβάζουν βίντεο στο διαδίκτυο που δίνουν οδηγίες για το πώς παίζεται. Στα βίντεο αυτά, που έχουν τραβήξει οι ίδιοι, φαίνεται να πνίγουν τους ίδιους τους εαυτούς τους ή κάποιον άλλο, προκειμένου να νιώσουν για πολύ λίγο μια αίσθηση «ευφορίας», λίγο πριν λιποθυμήσουν.

Τι κάνουν οι γονείς για να το αντιμετωπίσουν;

Μια μεγάλη ομάδα γονέων που θρηνούν το θάνατο των παιδιών τους από το παιχνίδι του πνιγμού διέδωσαν μήνυμα στο διαδίκτυο, με σκοπό να προειδοποιήσουν και τους υπόλοιπους για το είδος και τις συνέπειες αυτού του παιχνιδιού.
Μεταξύ αυτών βρίσκεται και η Σάρον Γκραντ, η οποία έχασε τον γιο της, όταν ο ίδιος επιχείρησε να συμμετέχει στο παιχνίδι αυτό, σφίγγοντας γύρω από το λαιμό του ένα καλώδιο υπολογιστή, δημιούργησε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό με το όνομα G.A.S.P. μέσω του οποίου ενημερώνει παιδιά και γονείς για το θέμα αυτό.
Το ίδιο το διαδίκτυο δε φαίνεται να μένει αποστασιοποιημένο από το γεγονός αυτό. Facebook και YouTube ελέγχουν τα τελευταία χρόνια τα βίντεο που ανεβαίνουν, ώστε να κατεβάζουν οποιοδήποτε βίντεο με τέτοιο υλικό από τις πλατφόρμες τους.

Το περιστατικό που έγινε στο Λουτράκι

Το παιχνίδι αυτό είναι διαδεδομένο και στην Ελλάδα, θύμα του οποίου αποτελεί κι ένα 12χρονο αγόρι στο Λουτράκι. Σοβαρό κίνδυνο διέτρεξε η ζωή του αγοριού, όταν έπαιξε το παιχνίδι του πνιγμού με τους συμμαθητές του στο Γυμνάσιο Λουτρακίου. Ο 12χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Κορίνθου κι ύστερα στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

ipop.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki