Sunday 29 December 2019

Ημέρα του αγέννητου παιδιού: 350.000 εκτρώσεις στην Ελλάδα!

Ημέρα του αγέννητου παιδιού: Οι αγέννητες πόλεις
Πόσοι πατεράδες δεν έχουν πανηγυρίσει στην Ελλάδα τα γκολ τις αγαπημένης τους ομάδας αγκαλιά με τα παιδιά τους γιατί δεν γεννήθηκαν ποτέ; Πόσοι; Με μία πρόχειρη ματιά στα στοιχεία 350.000 είναι οι εκτρώσεις τον χρόνο στην Ελλάδα, κάνοντας την χώρα την 1η χώρα πανευρωπαϊκά στις διακοπές κυήσεων.
Κάθε χρόνο δύο πόλεις σαν την Πάτρα ή δύο περιοχές σαν την Καλλιθέα εξαφανίζονται από τον χάρτη επειδή δεν γεννιούνται ποτέ. Το 22% των Ελληνίδων δηλώνει ότι έχει κάνει μία τουλάχιστον έκτρωση στην ζωή της ενώ το 10% των γυναικών που κάνουν εκτρώσεις είναι έφηβες. Από τις 350.000 εκτρώσεις τον χρόνο στην Ελλάδα οι 40.000 γίνονται κάθε χρόνο από κορίτσια κάτω των 18 ετών.
Ο υψηλός αριθμός των εκτρώσεων στην Ελλάδα κρύβει σε δεύτερη ανάγνωση μία ολόκληρη «βιομηχανία» που ζει από τους θανάτους παιδιών και όχι από τις γεννήσεις τους. Το 2018 στην Ελλάδα οι γεννήσεις ήταν 86.440 όταν το αντίστοιχο διάστημα οι εκτρώσεις ξεπέρασαν τις 350.000.
Για κάθε γέννηση παιδιού αντιστοιχούσαν 4 εκτρώσεις. Με έναν προχειρότατο υπολογισμό μία έκτρωση κοστίζει κατά μέσο όρο περί τα 400 ευρώ, άρα οι 350.000 εκτρώσεις τον χρόνο μαζί με τα όποια επιπλέον έξοδα αντιστοιχούν σε τζίρο εκτρώσεων κοντά στα 200 εκατομμύρια ευρώ. Σημειώνεται ότι το 80% των εκτρώσεων γίνεται σε ιδιωτικά νοσοκομεία ενώ το 20% των περιπτώσεων διακοπής κύησης δικαιολογούνται ως παλίνδρομη κύηση ή επικαλούνται άλλα προβλήματα.

sportime.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

3 comments:

  1. άκριτη η αναδημοσίευση που κάνατε και σας εκθέτει. Σας παραθέτω άρθρο της έγκριτης Καθημερινής.
    http://bit.ly/2tvMqg7

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά.
      Μπορεί να είναι λάθος το δημοσίευμα που αναρτήσαμε, μπορεί να έχει δίκαιο ο κ. Μανδραβέλης που στηρίζεται σε έρευνα του οικονομολόγου Αρίστου Δοξιάδη που αναφέρεται σε στοιχεία του 2012.
      Πάντως υπάρχει δημοσίευμα της έγκριτης Καθημερινής με στοιχεία από το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οικογενειακού Προγραμματισμού της Ελληνικής Εταιρείας Οικογενειακού Προγραμματισμού, Αντισύλληψης και Αναπαραγωγικής Υγείας, που ο αριθμός ανέρχεται σε 300 χιλιάδες διακοπές κύησης το 2015.
      http://www.ekathimerini.com/203320/article/ekathimerini/community/abortions-up-50-percent-in-greece-since-start-of-the-crisis
      https://www.kathimerini.gr/836139/article/epikairothta/ellada/ay3anontai-anhsyxhtika-oi-diakopes-kyhshs-sthn-ellada

      Κατά τη γνώμη μας, είναι δύσκολο αν όχι αδύνατο να διαπιστωθεί ο ακριβής αριθμός των αμβλώσεων, επειδή οι περισσότερες είναι κρυφές και αδήλωτες.
      Για μας όμως δεν έχει σημασία ο αριθμός. Ο κ. Μανδραβέλης λέει ότι είναι 17.000 ετησίως, ακόμη και ήταν 3.500 ή 350 ή 35 ή τρεις ή πέντε οι αμβλώσεις, πάλι θα είχαμε θέμα. Δεν μας απασχολεί αν είναι νόμιμη η ή παράνομη η έκτρωση, δεν έχουμε θέμα ή μάλλον είμαστε υπέρμαχοι να αυτοδιαχειρίζονται το κορμί τους οι γυναίκες.

      Πολλά περιστατικά αφορούν κορίτσια μέχρι 17 χρονών.
      Σκέφτομαι μια γυναίκα, ένα κορίτσι, ένα παιδί να ανοίγει τα πόδια του και να του αφαιρούν ένα κομμάτι κρέας και μάλιστα ζωντανό από μέσα της. Τεράστιος είναι ο τζίρος από την βιομηχανία εκμετάλλευσης των επιπλοκών της διακοπής μιας κύησης.
      Σκέφτομαι ένα έμβρυο που δεν θα αντικρίσει το φως της ζωής. Μια ζωή που θα χαθεί.
      Το δημοσίευμα το αναπαράγαμε, όχι για τους αριθμούς, αλλά για την έστω και μια χαμένη ζωή και για ένα κορίτσι που θα κουβαλάει ισόβια την δραματική εμπειρία της έκτρωσης. Το αναρτήσαμε για να ευαισθητοποιηθούν οι νέοι να μη χρειαστεί να έρθουν σε αυτή την κατάσταση.

      Αυτό που λέμε είναι, προσέξτε τις σχέσεις σας, κάθε ανεύθυνη συνεύρεση έχει συνέπειες.
      Η αγάπη είναι εκεί και περιμένει, οι σχέσεις και οι συνευρέσεις δεν είναι μόδα.

      Delete
    2. Και φυσικά η συγγνώμη ειναι αδύνατον να βγει από τα χείλη μας...
      Βλέπεις λέω ότι λέω αλλά όταν με ακυρώνεις απλά σιωπω σαν κακομαθημένο παιδί που δεν δέχομαι την ήττα μου...
      Επίσης κάτι που για καποιους φυσικά ακούγεται αστείο αλλά είναι συγκλονιστική αλήθεια ειναι το ότι την ώρα εκείνη θα λάβουν σάρκα και οστά κι εκείνες οι ψυχες...
      Θα τις δούμε μπροστά μας όπως θα ήταν αν τους το επέτρεπαν...
      Δεν μπορώ να το φανταστώ καν αυτό...

      Delete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki