ΥΛΙΚΑ
Φορμάρετε το γλυκό αφού το παγώσετε, προκειμένου να διατηρήσει το σχήμα που θα του δώσετε.
- 180 γρ. μαύρη κουβερτούρα
- 80 γρ. βούτυρο
- 80 γρ. ζάχαρη άχνη
- 50 γρ. Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου, τριμμένα σε σκόνη
- 4 αυγά (διαχωρισμένοι κρόκοι και ασπράδια)
- 15 γρ. αλεύρι
- 5 κουτ. σούπας γάλα
- 1 πρέζα αλάτι
- Γλάσο λευκής σοκολάτας για ντεκόρ
Φορμάρετε το γλυκό αφού το παγώσετε, προκειμένου να διατηρήσει το σχήμα που θα του δώσετε.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Προετοιμάζουμε μία μεταλλική φόρμα κέικ 20 εκ.
- Ανακατεύουμε τα μπισκότα Πτι-Μπερ με το αλεύρι σε ένα μικρό μπολ. Λιώνουμε τη σοκολάτα στο μπεν μαρί. Τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε
ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι
το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα
και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά. Τέλος, ανακατεύουμε
μαζί και το μείγμα με το αλεύρι και τα τριμμένα μπισκότα.
- Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μαζί με μια πρέζα αλατιού, μέχρι να δέσουν. Τα ρίχνουμε προσεκτικά στο μείγμα σοκολάτας.
- Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα. Ψήνουμε στους 180°C για 20-25’. Το αφήνουμε να κρυώσει επάνω σε μεταλλικό πλέγμα.
- Κόβουμε το κέικ σε χριστουγεννιάτικα σχέδια με κουπάτ. Διακοσμούμε με γλάσο λευκής σοκολάτας.
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι
No comments:
Post a Comment