Saturday 4 January 2020

Συμβουλές για την επιλογή των καλύτερων παιχνιδιών για παιδιά

Όταν τα παιδιά παίζουν, το μυαλό και το σώμα τους συνεργάζονται. Το παιχνίδι διδάσκει τα παιδιά για τον εαυτό τους και για τους άλλους.

Κάθε νέο παιχνίδι είναι μια νέα πρόκληση ή μια δοκιμή που πρέπει να ξεπεραστεί. Τα σωστά παιχνίδια φέρνουν σαφή κέρδη: ακουστική και οπτική αντίληψη, συντονισμό, στάση του σώματος και ούτω καθεξής.

Οι συμβουλές για τη σωστή επιλογή:
  1. Τα παιχνίδια πρέπει να είναι κατάλληλα για την ηλικία του παιδιού σας και πρέπει να προωθούν την ανάπτυξη διαφορετικών δεξιοτήτων ή συμπεριφορών.
  2. Τα παιχνίδια πρέπει να είναι ασφαλή. Θα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από υλικό που δεν θρυμματίζεται, σπάει ή λυγίζει. Προσέξτε τα συμπαγή χρώματα και τα μη τοξικά υλικά. Όσο μικρότερο είναι το παιδί σας, τόσο μεγαλύτερα θα είναι τα παιχνίδια και τα κομμάτια τους.
  3. Αγοράστε απλά παιχνίδια. Με αυτό τον τρόπο, το παιδί σας μπορεί να εφεύρει διαφορετικές χρήσεις για κάθε παιχνίδι, αναπτύσσοντας τη φαντασία και την κατανόηση των συμβόλων.
  4. Τα παιχνίδια πρέπει να συμπληρώνουν την προσωπικότητά τους. Για παράδειγμα, εάν το παιδί σας είναι εσωστρεφές, μπορείτε να δοκιμάσετε παιχνίδια που τα ενθαρρύνουν να κοινωνικοποιηθούν, όπως τα παιχνίδια με πολλούς παίκτες. Για τα υπερκινητικά παιδιά, τα κατάλληλα παιχνίδια μπορούν να βοηθήσουν να αναπτυχθεί το εύρος της προσοχής τους, οι καλλιτεχνικές ικανότητες και πολλά άλλα.
  5. Θυμηθείτε ότι πάρα πολλά παιχνίδια μπορούν να καταπνίξουν τη φαντασία, ακόμη και να οδηγήσουν σε πλήξη.
Πηγή thesstoday.gr
epiloges.tv

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki