Monday 10 February 2020

«Φύγε μικρόβιο, εξαφανίσου»

Κατεχόμενα: Μητέρες “επιτέθηκαν” σε παιδί κινεζικής καταγωγής
«Φύγε μικρόβιο, εξαφανίσου»
«Φύγε μικρόβιο, εξαφανίσου», φέρονται να είπαν τέσσερις γυναίκες, μητέρες, μπροστά από δημοτικό σχολείο στην Κερύνεια, σε παιδί – μαθητή του σχολείου, κινεζικής καταγωγής, την ημέρα που πήγαν να πάρουν τους ελέγχους.  
Η ιστορία βγήκε στο φως της δημοσιότητας μέσω καταγγελίας ενός Τ/κ εκπαιδευτικού σε μουσικό σχολείο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και αναπαράχθηκε από τα τ/κ ηλεκτρονικά κυρίως ΜΜΕ, αλλά και στα ίδια τα ΜΚΔ. 
Σύμφωνα με την ανάρτηση του Τουργκάι Χιλμί, πρόκειται για παιδί 8 χρονών κινεζικής καταγωγής που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κερύνεια. Οι τέσσερις μητέρες βρισκόταν εκεί για να πάρουν τα δελτία επίδοσης των δικών τους παιδιών, που είναι μαθητές στο εν λόγω σχολείο.
  Ο Χιλμί έγραψε πως ο μικρός στεναχωρήθηκε τόσο πολύ που δεν πήγε καν να πάρει τον έλεγχό του. Διερωτήθηκε δε, καταδικάζοντας τη συμπεριφορά των τεσσάρων γυναικών, εάν η διεύθυνση εκείνου του σχολείου θα κάνει κάτι για τις ρατσίστριες μητέρες – όπως αναφέρει – ή το «τμήμα κοινωνικής ευημερίας» θα κάνει κάποιο βήμα.  
Δεν αναφέρεται το όνομα του σχολείου, ούτε και το όνομα του παιδιού. Να σημειωθεί ότι τα δημοτικά σχολεία στην τ/κ κοινότητα παίρνουν ελέγχους τέλος Ιανουαρίου και κάνουν διακοπές για 15 περίπου μέρες (mid term).

ΚΥΠΕ
offsite.com.cy
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki