Friday 13 March 2020

Κοροναϊός: Πώς θα αποτρέψουμε το παιδί μας από το να αγγίζει το πρόσωπό του;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αποφεύγοντας να ακουμπάμε το πρόσωπό μας με τα χέρια, συμβάλλουμε στη μείωση της εξάπλωσης του κοροναϊού. Πώς όμως θα το μάθουμε αυτό στο παιδί μας;
 Η προσωπική υγιεινή, το συχνό πλύσιμο των χεριών και η περιορισμένη επαφή με τρίτους είναι από τα βασικά μέτρα πρόληψης που με υπευθυνότητα πρέπει να τηρήσουμε όλοι μας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού.
Σημαντικό επίσης είναι, να αποφεύγουμε να αγγίζουμε τη μύτη, το στόμα και τα μάτια μας. Τα χέρια αγγίζουν πολλές επιφάνειες που μπορεί να είναι μολυσμένες από τον ιό και αγγίζοντας το πρόσωπό μας, μπορεί να μεταφέρουμε τον ιό από την επιφάνεια στον εαυτό μας.
 
Εμείς, οι "μεγάλοι" μπορούμε να αντιληφθούμε τη σημαντικότητα αυτών των απλών μέτρων πρόληψης και να τα τηρήσουμε. Τα παιδιά όμως, είναι δραστήρια, υπερκινητικά και πολλές από τις κινήσεις τους γίνονται ασυναίσθητα. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν;
 

Απασχολήστε τα χέρια του με κάτι άλλο
Τα παιδιά πολλές φορές βάζουν τα χέρια στο στόμα τους ή ακουμπάνε το πρόσωπό τους, επειδή θέλουν με κάποιον τρόπο να κρατήσουν τα χέρια τους απασχολημένα. Δώστε τους αντικείμενα που πρώτα θα έχετε απολυμάνει όπως τρελόμπαλες, μεγαλύτερα μαλακά μπαλάκια ή ένα κομμάτι πλαστελίνη.
 

Μαζέψτε τα μαλλιά του σε αλογοουρά
Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, του διαβάσματος ή της ζωγραφικής, αν δεν είναι πιασμένα, τα μαλλιά πέφτουν στο πρόσωπο του παιδιού και το ενοχλούν. Σε αυτήν την περίπτωση, τα παιδιά απομακρύνουν τις ενοχλητικές τούφες, με τα χέρια τους και φυσικά το κάνουν ακουμπώντας μάτια, μύτη και κάθε σπιθαμή του προσώπου τους.
 

Μείνετε μακριά από ανθρώπους που βήχουν ή φτερνίζονται
Μπορεί να δεδομένο, όμως είναι σημαντικό να το τηρήσετε. Γνωρίζοντας το περιβάλλον στο οποίο έχει εκτεθεί το παιδί σας, είναι πιο εύκολο να το προστατέψετε.
 

Εφοδιάστε το με χαρτομάντιλα
Έχοντας πάντα στη διάθεσή του χαρτομάντιλα, το παιδί είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσει αυτά εάν θέλει να φυσήξει τη μύτη του ή να σκουπίσει τα χέρια του από κάτι που έφαγε. Εξηγήστε του τη σημασία του να τα χρησιμοποιεί και παρακινήστε το να πλένει τα χέρια του με κάθε ευκαιρία.

Πηγή: parents.com
mothersblog.gr

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki