Monday 23 March 2020

Επιστολή από τον κορονοϊό

Το βίντεο μιας Ιταλίδας, της Darinka Montico, υποτιτλίστηκε από το κανάλι του YouTube Pelasgos Koritsa και κάνει σήμερα τον γύρο του ελληνικού διαδικτύου.
Στα σχεδόν 4 λεπτά του, ακούμε μια γυναικεία φωνή να μας μιλά, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του φονικού ιού που προκαλεί πανδημία τους τελευταίους μήνες, και να μας λέει: «Είμαι εδώ για να σας βοηθήσω», εννοώντας να εκδικηθεί την ανθρωπότητα για όλο το κακό που έχει κάνει τόσο στη φύση και το περιβάλλον, όσο και στην ίδια της την ύπαρξη, μήπως έτσι βάλουμε μυαλό και έπειτα από αυτόν τον εφιάλτη που ζούμε ξυπνήσουμε (όσοι επιβιώσουμε) καλύτεροι άνθρωποι…

«Φτάνει πια, τρένα, σχολεία, εμπορικά κέντρα, συναντήσεις. Έχουμε σπάσει τον τρελό ανεμοστρόβιλο των ψευδαισθήσεων και των υποχρεώσεων που σ’ εμπόδισαν να υψώσεις τα μάτια στον ουρανό. Να δεις τα αστέρια, να ακούσεις τη θάλασσα, να αφεθείς στα κελαηδίσματα των πουλιών, να κυλήσεις στα λιβάδια, να κόψεις ένα μήλο από το δέντρο, να γελάσεις σε κάποιο ζώο στο δάσος, να πάρεις ανάσα στο βουνό, να ακούσεις με κατανόηση…» λέει μεταξύ άλλων η γυναίκα που αφηγείται, ενώ στο βίντεο προβάλλονται αρχικά εικόνες από τις τραγικές φυσικές καταστροφές που βίωσε ο πλανήτης μας πέρσι και φέτος, καθώς και από παιδιά που δέχονται κακοποίηση.

«Δεν είμαστε καλά, κανένας από εμάς» συνεχίζει, και μιλώντας πάντα στους ανθρώπους λέει: «Είναι δύσκολο να ακούτε όταν είστε τόσο απασχολημένοι, πολεμώντας να ανεβείτε ψηλά στις σκάλες της άνεσης που έχετε χτίσει. Τα θεμέλια καταρρέουν, λυγίζουν υπό το βάρος των ψεύτικων επιθυμιών σας.»
Και τότε ακολουθεί το μήνυμα του κορωνοϊού: «Εγώ θα σας βοηθήσω. Θα φέρω τις πύρινες καταιγίδες στο σώμα σας. Θα καταποντίσω τα πνευμόνια σας. Θα σας απομονώσω όπως μία πολική αρκούδα, πάνω σε ένα παγόβουνο σε ανοιχτή θάλασσα… Είμαι ένας αγγελιοφόρος, είμαι ένας σύμμαχος, είμαι η δύναμη που θα επαναφέρει την ισορροπία. Τώρα θα πρέπει να με ακούσετε. Ουρλιάζω για να σταματήσετε!…»

Δείτε το βίντεο, θα σας κάνει να σκεφτείτε πολλά:
«Μην δώσετε δύναμη στον φόβο και μην τον αφήνετε να σας καταβάλλει. Αφήστε τον να σας μιλήσει, ακούστε την σοφία του. Μάθετε να γελάτε με τα μάτια. Θα σας βοηθήσω, αν με ακούσετε» καταλήγει το βίντεο, καλώντας τους ανθρώπους να πάρουν από αυτή την περιπέτεια που ζουν το σπουδαιότερο μάθημα της ζωής τους…
Στα καλά νέα της ημέρας, με αφορμή και το παραπάνω, χάρη στην καραντίνα και την απουσία τουριστών, το νερό στα κανάλια της Βενετίας είναι πιο καθαρό από ποτέ. Φαίνεται ακόμα και ο πυθμένας!

infokids.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki