Monday 30 March 2020

Αν θέλεις να μάθεις τι είναι η Αγάπη, κοίτα γύρω σου όταν μπαίνει η Άνοιξη

Η άνοιξη σηματοδοτεί το ξύπνημα της φύσης. 
Η πλάση γύρω γεμίζει με χρώματα και μυρωδιές, τα δέντρα και τα λουλούδια γύρω ανθίζουν καθώς εκείνη κάνει την εμφάνισή της.
Όταν αγαπάμε, η Άνοιξη κατοικεί μέσα μας, μας γεμίζει με αρώματα και χρώματα με αποτέλεσμα να κάνει όλους τους ανθρώπους γύρω μας να ανθίζουν.
Η άνοιξη δεν χαρακτηρίζεται μόνο σαν μια εποχή του χρόνου. 
Η άνοιξη είναι η γέννηση του νέου, το ξεκίνημα της ζωής, το άνθισμα μιας σκέψης. 
Η άνοιξη ζει μέσα μας και είναι εκείνη η κινητήριος δύναμη για όλες μας τις επιτυχημένες προσπάθειες να καλλιεργήσουμε και να μεγαλώσουμε τον σπόρο μιας ιδέας.
Η άνοιξη μόλις εμφανιστεί, κάνει την παρουσία της αισθητή σε κάθε διάβα. Δεν χρειάζονται συστάσεις, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. 
Δίνει απλόχερα τους καρπούς της, χωρίς να ζητά αντάλλαγμα και απλά στέκεται και θαυμάζει το θαύμα που δημιουργεί, με την παρουσία της.
Η Άνοιξη ξέρει να μοιράζει την φροντίδα της αναλόγως. 
Είτε σε ένα μικρό βλαστό που ξεκινά να μεγαλώνει κάτω από το χώμα μόνο του, χωρίς να γίνει αντιληπτό, προσπαθώντας σιγά σιγά μέχρι να τρυπήσει το έδαφος και να κάνει την εμφάνισή του. 
Είτε σε ένα καρπό που κρέμεται σε ένα δέντρο κάτω από τις έντονες ακτίνες του ήλιου, υπό τα βλέμματα όλων των πλασμάτων γύρω.
Κι αν στην άνοιξη δίναμε ένα συναίσθημα, κανένα άλλο δεν θα μπορούσε να την αντιπροσωπεύσει τόσο, όσο η αγάπη. 
Και στην αγάπη δεν χρειάζονται συστάσεις όταν κάνει την εμφάνιση της. Όταν αγαπάς, νοιάζεσαι, δίνεις μέσα από την καρδιά σου, όλα όσα έχεις αποθηκευμένα, όλα όσα έχεις να μοιράσεις.

Όταν αγαπάς δεν περιμένεις, δίνεις. 
Δίνεις όλα αυτά που ίδια η αγάπη σε κάνει να γεμίζεις. Όταν η αγάπη εμφανιστεί, τα πάντα γύρω ομορφαίνουν μόνο και μόνο επειδή την προσφέρεις. 
Δεν επιζητά ανταλλάγματα, δεν έχει εγωισμούς είναι αυτούσια. 
Και η αγάπη βρίσκεται μέσα μας, στην καρδιά μας κατοικεί, και όταν την ξεκλειδώσουμε, στην πόρτα κάνει την εμφάνισή της. Έτσι γεμίζουμε οι άνθρωποι, όσο δίνουμε από την καρδιά εκείνη δεν σταματά να φορτίζει.
Όταν αγαπάς, το αίσθημα που παίρνεις από την αγάπη που προσφέρεις, είναι πλήρες. Δεν αρκεί να αγαπιέσαι, όσο το να αγαπάς.
Όταν αγαπιέσαι δυναμώνεις και μεταμορφώνεσαι, ενώ όταν αγαπάς δυναμώνεις και μεταμορφώνεις και εσένα και τους γύρω σου.

Η αγάπη που δέχεσαι καλύπτει ένα μέρος από τα συναισθήματά σου, η αγάπη που απελευθερώνεις καλύπτει τα πάντα εξ’ ολοκλήρου. Για αυτό κι η αγάπη δεν επηρεάζεται από την αγάπη του άλλου. Ακόμα και όταν δεν υπάρχει ανταπόκριση στην αγάπη σου, εσύ συνεχίζεις να αγαπάς γιατί η αγάπη ζει στην καρδιά σου.
Μήπως τελικά η Άνοιξη είναι η αγάπη προς την πλάση, η αγάπη που μοιράζεται απλόχερα σε όλα τα πλάσματα της γης; 
Μήπως η άνοιξη είναι ένας τρόπος να δούμε δια οφθαλμού, το μεγαλείο της αγάπης; 
Όταν αγαπάμε, η Άνοιξη κατοικεί μέσα μας, μας γεμίζει με αρώματα και χρώματα με αποτέλεσμα να κάνει όλους τους ανθρώπους γύρω μας να ανθίζουν.
enallaktikidrasi
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki