Tuesday 5 May 2020

Ο Μικρός Covid-19: Ένα animation για τον κορωνοϊό με πρωταγωνιστή τον Τσιόδρα σε Cartoon

Ο Μικρός Covid 19 είναι ένα βίντεο κινούμενης εικόνας που περιστρέφεται γύρω από τον κορονοϊό. Απλό και καθαρό. Σκληρό αλλά και γεμάτο ελπίδα, ώστε ένα παιδί προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας να κατανοήσει την πραγματική διάσταση της άγνωστης, μέχρι σήμερα, δύναμης που μας ώθησε και μας ωθεί μακριά από ό,τι θέλουμε να κάνουμε και του συναισθήματος του φόβου που έγινε κοινό για όλους μας, τονίζοντας παράλληλα τις όμορφες μέρες που θα ξανάρθουν.
Την ιδέα για τον Μικρό Covid 19 συνέλαβε η αστυνομικός και συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, η οποία το είδε ως ένα είδος αποστολής με σκοπό να οδηγήσει τα παιδιά να αποκτήσουν τα συγκεκριμένα εργαλεία γνώσης.

Ο καθηγητής παθολογίας – λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Σωτήρης Τσιόδρας είναι ο κεντρικός ήρωας του animation με τίτλο “Ο Μικρός Covid 19” που προορίζεται για παιδιά κι όχι μόνο.

Ο κ. Τσιόδρας ενέπνευσε δύο γυναίκες αστυνομικούς, έναν cinematographer και δύο ηθοποιούς. Η πενταμελής ομάδα δημιούργησε αυτό το animation για τον κορονοϊό. Σε μία περίοδο που όλα γύρω μας ξαφνικά έγιναν διαφορετικά και πολλές φορές ακατανόητα και δυσδιαχείριστα. Πόσο μάλλον για τα παιδιά.
Η κ. Κωνσταντοπούλου απευθύνθηκε στην αστυνομικό – γραφίστρια Μαριλένα Γκιρλέμη, στον cinematographer Γιώργο Μυλωνά και στους ηθοποιούς Βούλα Κώστα και Πάνο Κλάδη. Τέσσερις καλλιτέχνες, που από το πρώτο κάλεσμα αισθάνθηκαν την επιθυμία και την ανάγκη να εμπλακούν, ώστε μαζί, ως ένα μικρό σύνολο, να μεταδώσουν τη σπουδαιότητα του μηνύματος της ελπίδας, της αισιοδοξίας και της ομαδικής εργασίας, αποτίοντας παράλληλα τιμή στους μικρούς ήρωες αυτής της συλλογικής περιπέτειας, τα παιδιά.

Σημαντική, ωστόσο, ήταν και η συμβολή της παιδαγωγού Τότας Αρβανίτη – Παπαδοπούλου, που επιμελήθηκε του έμμετρου κειμένου.

Το animation “Ο Μικρός Covid 19” είναι αφιερωμένο στις γυναίκες και τα παιδιά θύματα βίας.

Παρακολουθήστε το απολαυστικό και συνάμα διδακτικό animation:
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

1 comment:

  1. Μπράβο για τη εξαίρετη προσπάθεια..καλό σας βράδυ να είστε καλα΄..!!

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki