Monday 22 June 2020

Κάτω τα χέρια από τα παιδιά

του Πάνου Μαυρομάτη*

Το κοριτσάκι που απήχθη είναι παιδί μας. 
Το παιδί όλων μας.
Το παιδί που μισούμε ως κοινωνία, το παιδί που δεν γεννούμε γιατί “θέλουμε να ζήσουμε την ζωή μας”, το παιδί που είμαστε πολύ νέοι ακόμα να κάνουμε, αλλά δεν κάνουμε ποτέ, το παιδί που η οικονομική κατάσταση δεν μας επιτρέπει να κάνουμε. 
Το παιδί που είναι εμπόδιο στην επαγγελματική μας πρόοδο, στην εκπλήρωση των ‘ονείρων’ μας. 
Το παιδί που ενώ καπνίζουμε και δεν αθλούμαστε, είναι υπεύθυνο για την μη αναστρέψιμη αλλαγή του σώματος μας (εάν είμαστε γυναίκες). 
Το παιδί που εν τέλει δεν χρειαζόμαστε.

Το παιδί που όταν με τα πολλά γεννούμε, το μισούμε, δεν το προστατεύουμε, το απαγάγουμε, το κακοποιούμε, ψυχολογικά, συναισθηματικά, νοητικά, σεξουαλικά. 
Το παιδί του οποίου την ιδιωτικότητα δεν σεβόμαστε, του οποίου την προσωπικότητα κανιβαλίζουμε. Στον βωμό της τηλεθέασης, της δήθεν ‘δημοσιογραφίας’. 
Το παιδί που η οργανωμένη κοινωνία, το ‘κράτος’, δεν σπεύδει να προστατεύσει, αφαιρώντας την άδεια ‘δημοσιογραφίας’ από τα ανθρωπόμορφα ζώα των καναλιών της διαπλοκής που απερίσκεπτα σκυλεύουν την προσωπικότητα του ανυπεράσπιστου κοριτσιού, προς τέρψην ωμών ενστίκτων, η αλλιώς ‘ακροαματικότητας’.
Νταβατζήδες της ‘δημοσιογραφίας’ και δημοσιογραφίσκοι που ανάλγητα πωλούν το προσωπάκι και το όνομα του μικρού αγγέλου. 
Σοβαροφανείς τζιτζιφιόγγοι και κοκοβιοί που κάνουν επίδειξη δύναμης ενάντια σε όποια υποτυπώδη έστω, κρατική δομή προστασίας και μέριμνας ανηλίκων, παραμένοντας στο απυρόβλητο. Και οι εισαγγελείς κοιμώμενοι.
Αλλά πού είναι και οι κάθε λογής έμμισθοι αλληλέγγυοι, ανθρωπιστές της πεντάρας, ακτιβιστές της κονόμας, να διαμαρτυρηθούν, να γράψουν με σπρέι στους τοίχους, να κλείσουν τους δρόμους, να απαιτήσουν την τιμωρία, την αυστηροποίηση των νόμων για την προστασία των παιδιών μας από κάθε λογής ανώμαλους, τηλεοπτικούς και άλλους. 
Κρυμμένοι στις σπηλιές τους, καθώς δεν έχουν λάβει το πρόσταγμα των αφεντικών και των κατηχητών τους, επιδεικνύοντας ανυπαρξία κοινωνικών αντανακλαστικών. Θεωρώντας ίσως την ομοφυλόφιλη κατά δήλωση της απαγωγέα και χρήστρια ναρκωτικών ουσιών, εν δυνάμει ‘συντρόφισσα’. 
Για να δούμε ποιος πληρώνει τον νυν και τυχόν μελλοντικούς της δικηγόρους.
Αλλά βλέπετε η μικρή δεκάχρονη κορούλα όλων μας, δεν καταλαβαίνει ταξικές φανφάρες και αλληλεγγύη, πάρα μόνο αγάπη και οικογενειακή ασφάλεια. 
Έννοιες εχθρικές προς αυτούς. Το κοινωνικό κενό λοιπόν τεράστιο και τα παιδιά μας μάλλον απροστάτευτα μπροστά σε μια διαμορφούμενη πραγματικότητα ασυδοσίας και αναισθησίας.

Τα παιδιά, είναι παιδιά όλων μας. Απαιτούν και αξίζουν δικαιωματικά την αγάπη, την στοργή και την προστασία μας. Ας τους την δώσουμε.

ΥΓ. Ναι γνωρίζω το όνομα, διεύθυνση, σχολείο και νοσοκομείο νοσηλείας της μικρής που οι τηλεοπτικοί κανίβαλοι πρόβαλλαν αφειδώς στα μέσα μαζικής απαξίωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Αλλά φυσικά δεν το αναπαράγω.

* Ο Πάνος Μαυρομάτης είναι Διδάκτωρ της Διατροφικής Μικροβιολογίας. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο του Lincoln και του Abertay Dundee διατροφική πολιτική και νομοθεσία, διατροφική μικροβιολογία και ασφάλεια. Διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος πολυεθνικών εταιρειών στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Μέση Ανατολή. Διετέλεσε μέλος του Δικαστικού Συστήματος της Σκωτίας για τους ανήλικους παραβάτες και θέματα πρόνοιας.

aristeia

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki