Thursday 25 June 2020

Μαμάαα, κάτι με τσίμπησε (Τσιμπήματα Εντόμων)

Πώς θα ανακουφίσετε το παιδί από τα τσιμπήματα των εντόμων, με φυσικούς τρόπους, χωρίς να σας πιάσει πανικός 
Τα καλοκαίρια με τα παιδιά μας είναι γεμάτα ευκαιρίες για τη δημιουργία υπέροχων αναμνήσεων, καθώς μπορούμε να περάσουμε περισσότερο χρόνο μαζί τους στη φύση. 
Δυστυχώς, εκτός από εμάς τις υψηλές θερμοκρασίες απολαμβάνει και ένα πλήθος εντόμων, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν θα περιφρονούσαν το απαλό δερματάκι του μωρού μας.
------------
Αν το τσίμπησε κουνούπι 
Πρώτα από όλα, μην το αφήσετε να το ξύσει. 
Ναι, το ξέρουμε ότι έχει δίκιο, όπως ξέρουμε και ότι είναι αρκετά δύσκολο να το πείσετε. 
Ωστόσο, όταν ξύνουμε τα τσιμπήματα του κουνουπιού κάνουμε το αίμα μας να κυλά πιο γρήγορα προς την περιοχή, με αποτέλεσμα οι τοξίνες που εκλύει το έντομο να διαχέονται περισσότερο. 
Επιπλέον, αν το κάνει να ματώσει διατρέχει κίνδυνο μόλυνσης, ενώ δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούμε τα περισσότερα ανακουφιστικά σκευάσματα πάνω σε ανοιχτή πληγή.
Εκτός από τις διάφορες αντιισταμινικές αλοιφές, που μπορείτε να βρείτε στα φαρμακεία, υπάρχουν αρκετά φυσικά προϊόντα που θα ανακουφίσουν γρήγορα το μικρό σας. 

Αν έχετε αλόη, χαράξτε ελαφρά κάποιο σημείο του φυτού και εφαρμόστε το τζελ που θα βγει επάνω στο τσίμπημα. Αφήστε το να στεγνώσει και επαναλάβετε αν χρειαστεί. 

Άλλη μία λύση είναι να βράσετε περίπου 15 γραμμάρια αποξηραμένο βασιλικό σε δύο κούπες νερό και με ένα καθαρό πανί να τρίψετε το ζωμό στην περιοχή, αφού πρώτα κρυώσει αρκετά. 
Αν η μικρή σας δεν έχει αρκετή υπομονή, τα ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα βασιλικού μπορούν επίσης να λειτουργήσουν ανακουφιστικά.

Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την πατροπαράδοτη επιλογή της επάλειψης της περιοχής με λίγο ξίδι

Σε περίπτωση, όμως, που δεν αντέχετε τη μυρωδιά, μπορείτε αντ’ αυτού να κρατάτε στο ψυγείο ένα φακελάκι χαμομηλιού σε νερό: Αν το ακουμπήσετε για περίπου δέκα λεπτά επάνω στο τσίμπημα του παιδιού, η ενόχληση θα υποχωρήσει.

Αν το τσίμπησε μέλισσα ή σφήκα...
..........
περισσότερα εδώ
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki