Thursday 23 July 2020

Ιδέες για δημιουργική απασχόληση για το παιδί σας

Οι καλοκαιρινές διακοπές για τα παιδιά έχουν ήδη ξεκινήσει.
Αφιερώστε περισσότερο χρόνο στο παιδί σας και απολαύστε μοναδικές στιγμές μαζί του. Παρακάτω σας προτείνουμε ορισμένους τρόπους για να απασχολήσετε εποικοδομητικά το παιδί σας.
Πηγαίνετε μαζί στο βιβλιοπωλείο και δώστε του τη δυνατότητα να διαλέξει ένα βιβλίο, ότι κι αν είναι αυτό. Υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να διαβάσει, αν το διαλέξει εκείνο. Κατεβάστε από το ράφι όσα βιβλία χρειάζεται και αφήστε το να χαθεί μέσα στην ποικιλία χρωμάτων, εξωφύλλων, σχημάτων, μεγεθών. Ενθαρρύνετέ το να τα πιάσει στα χέρια του, να τα ξεφυλλίσει, να τα μυρίσει. Σεβαστείτε τη γνώμη του, όποια κι αν είναι αυτή.

Αγοράστε μία πλαστική πισίνα (κυκλοφορούν οικονομικές) και γεμίστε τη με νερό. Χρησιμοποιήστε παιχνίδια που έχετε από κατηγορίες (ζώα , φρούτα , σχήματα κ.ά.) και παίξτε ομαδοποιήσεις (βρες τα ίδια μέσα στο νερό) κατηγοριοποιήσεις (βάλε μαζί όσα ζουν στο δάσος, στο νερό κ.α).

Προμηθευτείτε νερομπογιές και χαρτόνια και βάλτε τα παιδιά να ζωγραφίσουν ότι βλέπουν γύρω τους, να σχηματίσουν γράμματα της άλφαβήτας, αριθμούς και λέξεις σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Οι κατασκευές σχημάτων και αντικειμένων με λευκό πηλό θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των παιδιών σας και θα ασχολούνται με τις ώρες.

Διαβάστε στα μικρά παιδιά σας παραμύθια

Πηγαίνετε μαζί στην παραλία και φτιάξτε μια καλοκαιρινή κατασκευή με τα κοχύλια που θα μαζέψετε.

Φυτέψτε λουλουδάκια στο μπαλκόνι ή στον κήπο σας ανά δυάδα, ανά τριάδα.

Τοποθετήστε περίτεχνα σχοινάκι, ή κλωστή ή ότι σας βρίσκεται και αφήστε τα παιδιά να παίξουν «Επικίνδυνες αποστολές». Απλά προτρέψτε τα να περάσουν χωρίς να ακουμπήσουν πουθενά.

ethnos.gr

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki