Saturday 18 July 2020

Μητέρα σημαιοφόρος από Εσπερινό ΕΠΑΛ στοχεύει στο Πανεπιστήμιο

Για τρία συνεχή χρόνια κάθισε στα θρανία του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας για να αποκτήσει πολύτιμες γνώσεις. Έγινε σημαιοφόρος στο σχολείο, πήρε με άριστα το απολυτήριο και αποφάσισε να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις συγκεντρώνοντας 16.100 μόρια. Πλέον κάνει τα δικά της όνειρα για εισαγωγή σε κάποιο Παιδαγωγικό Τμήμα, αλλά ακόμη και στην Ιατρική.

Η 44χρονη Μαρία Καποδίστρια άντλησε όλα εκείνα τα ψυχικά και πνευματικά αποθέματα που απαιτούνται για να φοιτήσει ξανά στο σχολείο και να διακριθεί.

Μητέρα η ίδια έδωσε φέτος πανελλαδικές εξετάσεις μαζί με τον γιο της που ήταν υποψήφιος από το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου.
Εδώ και καιρό είχε την επιθυμία να φοιτήσει στο Λύκειο και να λάβει το απολυτήριο. Και μέσα από το ΕΠΑΛ της δόθηκε η ευκαιρία που αναζητούσε.

«Σε ηλικία 40 ετών αποφάσισα να εγγραφώ στο 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας και να ξεκινήσω το Λύκειο το οποίο δεν είχα τελειώσει λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων» τόνισε η κ. Μαρία Καποδίστρια και πρόσθεσε πως «επί τρία χρόνια κάθισα στα θρανία του σχολείου από τα οποία δεν έλειψα ούτε μια μέρα και με τη βοήθεια των καθηγητών οι οποίοι ήταν υποστηρικτικοί και πρόθυμοι να λύσουν κάθε απορία μου, οι κόποι μου αμείφθηκαν, αφού κατάφερα να αριστεύσω και τον Οκτώβριο του 2019 να γίνω σημαιοφόρος εκπροσωπώντας το σχολείο μου».

Η ίδια αποφοίτησε φέτος από το 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας λαμβάνοντας άριστα στο απολυτήριο από την ειδικότητα του «Βοηθού Φαρμακείου». Με εφόδιο τις γνώσεις που αποκόμισε, αποφάσισε να διαγωνιστεί στις πανελλαδικές εξετάσεις πετυχαίνοντας πολύ καλή επίδοση, αφού συγκέντρωσε 16.100 μόρια.

Τα μαθήματα στα οποία διαγωνίστηκε, ήταν τα Μαθηματικά, η Νεοελληνική Γλώσσα, η Ανατομία και η Υγιεινή. Μάλιστα στην Ανατομία έγραψε βαθμό 18,2 και στην Υγιεινή 18,1.
Πλέουν στοχεύει να εισαχθεί σε κάποιο Παιδαγωγικό Τμήμα, ενώ στο πεδίο των στοχεύσεών της βρίσκεται και η Ιατρική.

Ποια είναι τα κίνητρα για το συνεχές ταξίδι στη γνώση; «Πιστεύω πως η γνώση δεν έχει ηλικία και η δίψα για μάθηση δεν σταματάει ποτέ. Και με αυτά τα δύο πράγματα πρέπει να πορευόμαστε στη ζωή» ανέφερε με νόημα και συμπλήρωσε πως «στην προοπτική που θα εισαχθώ στο Πανεπιστήμιο, θα προσπαθήσω να παρακολουθώ τακτικά τα μαθήματα με στόχο να λάβω και το πτυχίο».

e-thessalia.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki