Saturday 8 August 2020

Πράγματα που πραγματικά δεν χρειάζεσαι για το νεογέννητό σου

Συγχαρητήρια! Γίνεσαι για πρώτη φορά μαμά και φαντάζεσαι από τώρα τη ζωή με το νεογέννητο στο σπίτι, έτσι δεν είναι;

Προσπαθείς να μάθεις και ψάχνεις στο διαδίκτυο για να βρεις όλα εκείνα τα πράγματα που θα κάνουν άνετη και εύκολη την κοινή σας ζωή.
Ωστόσο όμως, υπάρχουν και οι υπερβολές σε αυτή τη φάση. Οι περισσότερες νέες μαμάδες αγοράζουν πολλά πράγματα, που όμως δεν είναι χρήσιμα όταν το νεογέννητο έρχεται στο σπίτι.
Ποια είναι αυτά; Ρίξτε μια ματιά στη δική μας λίστα με όλα εκείνα που τελικά δεν είναι και τόσο απαραίτητα για το νεογέννητο.

Ακριβό και εντυπωσιακό κρεβάτι

Όχι, το μικράκι σας δεν θέλει εκείνη τη μασίφ σκαλιστή κούνια που είδατε. Για την ακρίβεια χρειάζεται μια απλή κούνια και ένα καλό στρώμα. Μην πετάτε τα λεφτά σας σε ακριβά έπιπλα, όταν μετά από μερικά χρόνια δεν θα χρειάζεστε.

Εντυπωσιακά ρούχα

Τι να τα κάνει τα εντυπωσιακά ρούχα το μικράκι σας όταν εκείνα που θέλει είναι απλά φορμάκια που θα μπαίνουν και θα βγαίνουν με ευκολία;

Βρεφικά παπούτσια

Εντάξει, δεν λέμε ωραία τα μικροσκοπικά αθλητικά που είδατε στο διαδίκτυο, αλλά για αναρωτηθείτε... Είναι χρήσιμα; Τα χρειάζεται το μικρό σας; Φυσικά και όχι. Δεν χρειάζεται να βαραίνετε τα πατουσάκια του με αυτά.


Αλλαξιέρα

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε αλλαξιέρα εκτός και αν δεν έχετε αποθηκευτικό χώρο και χρειάζεστε τα συρτάρια που βρίσκονται σε αυτή. Το μωρό σας μπορείτε να το αλλάζετε άνετα επάνω στο κρεβάτι σας, έχοντας στρώσει πρώτα ένα σελτεδάκι.

Θερμαντήρας μπιμπερό

Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεστε ένα τέτοιο αντικείμενο στο σπίτι. Το γάλα θα το φτιάχνετε τη στιγμή που πεινάει το μωρό (αν δεν θηλάζετε) και όσο αφήνει θα το πετάτε. Ποτέ δεν θα κρατήσετε το γάλα, ώστε να το ξαναζεστάνετε.

Μην «κολλάτε» στις μάρκες των μπιμπερό

Αυτό που χρειάζεται το παιδί σας είναι ένα κατάλληλο μπιμπερό και μια θηλή που θα κρατά στο στόμα του. Όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες. Υπάρχουν μπιμπερό που δεν είναι επώνυμα αλλά κάνουν εξίσου καλή δουλειά με τους κολικούς για παράδειγμα.

Θερμόμετρο μπάνιου

Δεν θα το χρησιμοποιήσετε ποτέ. Το χέρι σας θα είναι ο καλύτερος σύμβουλος.

mothersblog.gr

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki