Monday 28 September 2020

Γολγοθάς για τα τεστ Covid-19 σε παιδιά

Ο συνωστισμός και η πολύωρη αναμονή στα δημόσια νοσοκομεία αναγκάζει πολλούς γονείς να καταφύγουν στον ιδιωτικό τομέα, όπου οι μοριακοί έλεγχοι κοστίζουν έως και 150 ευρώ
Οι μαθητές μπορεί να ξεκίνησαν τη νέα σχολική χρονιά με «δώρα» ένα παγούρι και μια υφασμάτινη "μάσκα", όμως στην πράξη το οικονομικό κόστος του «στοιχήματος» να μη… φωλιάσει ο SARS-CoV-2 στις αίθουσες το επωμίζονται κυρίως οι γονείς. 
Οι δημόσιες ουρές και η ταλαιπωρία είναι η αιτία που αρκετοί καταφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα για να υποβάλλουν τα παιδιά τους σε μοριακό έλεγχο, πληρώνοντας από την τσέπη τους από 50 έως και 150 ευρώ.
Είναι σημαντικό δε να αναλογιστεί κανείς, ότι όσο η θερμοκρασία πέφτει και παραδοσιακά ξεκινά η περίοδος των ιώσεων που προσβάλλουν το αναπνευστικό, οι ανάγκες για τεστ θα αυξάνονται με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους προϋπολογισμούς των ελληνικών νοικοκυριών. 
Αντίστοιχα, όσο περισσότερα ανήλικα μέλη έχει μια οικογένεια, τόσο θα πολλαπλασιάζεται η αγωνία κάθε φορά που ένα από τα παιδιά ανεβάζει πυρετό ή εκδηλώνει βήχα και άλλα ανησυχητικά συμπτώματα.
Εντούτοις τα αιτήματα εν μέσω πανδημίας για κάλυψη του τεστ από τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν πέσει στο… κενό ενώ είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το κόστος του δεν καλύπτεται ούτε από το σύνολο των ιδιωτικών ασφαλιστηρίων υγείας.
..................
Το αποτέλεσμα είναι τα ελληνικά νοικοκυριά να χωρίζονται σε δύο «ταχύτητες»: 
σε εκείνα που έχουν την οικονομική δυνατότητα (έστω και περιορισμένη) να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα και σε όσα έχουν ως μοναδική επιλογή τον δημόσιο τομέα, με τις όποιες αδυναμίες του.

περισσότερα εδώ: in.gr

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki