Sunday 11 October 2020

Απλοί τρόποι για να μάθει το παιδί να τρώει όσπρια

Πώς θα τα εντάξετε στη διατροφή του.
Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το ενθαρρύνετε να δοκιμάσει έστω και μια μικρή ποσότητα οσπρίων, τα οποία είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά και προσφέρουν ζωντάνια, ενεργητικότητα και δύναμη.

Πώς θα το κάνετε αυτό;

Ζητήστε από το παιδί σας να φάει μόνο μια μπουκιά

Είναι η αρχή! Στα παιδιά δεν αρέσει να δοκιμάζουν καινούριες γεύσεις και είναι επιφυλακτικά με οτιδήποτε καινούριο πόσο μάλλον αν είναι όσπριο ή λαχανικό. Υποσχεθείτε στο μικρό σας πως ζητάτε από αυτό να δοκιμάσει μόνο μικρή ποσότητα και σιγά σιγά θα φάει περισσότερες μπουκιές!

Πείτε του μία ιστορία

Τα παιδιά λατρεύουν τις ιστορίες και τους ήρωές τους! Πείτε του μία ιστορία για το πόσο δυνατό και μεγάλο θα το κάνουν τα όσπρια και να είστε σίγουρη ότι θα το δελεάσετε!

Μη γεμίζετε το πιάτο του με όσπρια και λαχανικά

Βάλτε αρχικά τουλάχιστον, λίγη ποσότητα από λαχανικά και όσπρια στο πιάτο του και περισσότερη από το φαγητό που του αρέσει. Οι πιθανότητες να αδειάσει το πιάτο του είναι σίγουρα περισσότερες!

Ξαναφτιάξτε το ίδιο φαγητό ανά τακτά διαστήματα

Μην απογοητεύεστε αν το παιδί δεν έφαγε ένα φαγητό με την πρώτη φορά. Πολλά παιδιά χρειάζεται να δουν ένα φαγητό μπροστά τους αρκετές φορές, πριν αποφασίσουν ότι θα το τρώνε και αυτά. Επίσης, αλλάζουν γνώμη πολύ συχνά για το τι τους αρέσει και τι όχι, έτσι ένα φαγητό που μέχρι πριν ήταν το αγαπημένο τους, τώρα δεν το αγγίζουν και το αντίθετο. Συνεχίστε λοιπόν, να φτιάχνετε τα φασολάκια και άλλα όσπρια και κάποια στιγμή μπορεί να τα φάει!

Γίνετε πρότυπο για το παιδί σας

Βάλτε και εσείς τα όσπρια στο εβδομαδιαίο σας διαιτολόγιο και τονίζετε όσο πιο συχνά μπορείτε τη θρεπτική τους αξία. Τα παιδιά, ιδιαίτερα όσο είναι μικρά, μιμούνται πολλές φορές τη συμπεριφορά των μεγάλων και είναι η ιδανική ευκαιρία να του περάσετε το μήνυμα που θέλετε!

Επιχειρήστε πρωτότυπες συνταγές
Ξεφύγετε από τις κλασικές συνταγές που όλοι έχουμε συνηθίσει να τρώμε τα όσπρια! Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και τολμήστε συνδυασμούς που θα δελεάσουν το μικρό σας!

newsbomb.gr

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki