Sunday 29 November 2020

Ο "Καιάδας" του Τσόκλη ....

Κάθε τόσο το βγάζουν στο γυαλί για να μας πει τις σοφίες του
Ας θυμηθούμε: 

Ξαναχτύπησε ο Τσόκλης
Συγγνώμη ζήτησε η ΕΡΤ για τον Τσόκλη
Κώστας Τσόκλης: Βιασμού Εγκώμιον
Ο Κώστας Τσόκλης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ «Αrt Week». Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς νιώθει με την πανδημία του κορωνοϊού, ο Κώστας Τσόκλης είπε χαρακτηριστικά:
«Έχω ένα είδος απογοήτευσης και θυμού για το πώς φέρθηκε η κοινωνία στις διαφορετικές ηλικίες. Δηλαδή, ένα μωρό παιδί το θεωρούμε άξιο να ζήσει, αλλά δεν ξέρουμε αν είναι βόδι όρθιο ή είναι άνθρωπος που έχει μια αξία. Ένας γέροντας ξέρουμε πια τι ψάρια έπιασε στη ζωή του. Εγώ, αν ήταν να σώσω έναν άνθρωπο στην ηλικία μου, που ζει ακόμα και δεν τα ‘χει χάσει, παρά ένα παιδί που δεν ξέρω τι θα γίνει, θα ’σωζα τον γέροντα, γιατί να το ρισκάρω, ο άλλος είναι μια πραγματική αξία αναγνωρισμένη».

🌼Και συνέχισε με τα παρακάτω ακαταλαβίστικα🌼

«Όπως με ενοχλεί το ότι οι νέοι αναλαμβάνουν να με προφυλάξουν. Αν υπάρχει ένας νέος που εντάξει είναι πιο έξυπνος από εμένα, πιο δημιουργικός, πιο χρήσιμος στην κοινωνία, να με προφυλάξει. Αν όχι, να τον προφυλάξω εγώ. Δεν θέλω την αγάπη του, δεν θέλω αυτό που έγινε στη Γαλλία, που άφηναν τους γέροντες και πέθαιναν μέσα στα γηροκομεία και στην Ιταλία που διαλέγανε “αυτός θα ζήσει κι ο άλλος θα πεθάνει”. Μα με ποιο δικαίωμα; Σκοτώνεις τον Πικάσο για να ζήσει η κυρά Μαρία; Μα χίλιες φορές ας σκοτώσω την κυρά- Μαρία, αν χρειαστεί. Βεβαίως εγώ και η κυρά- Μαρία θέλω να ζήσει, αλλά αν μπει το πρόβλημα δε θα σκεφτώ αν η κυρά -Μαρία είναι 17 χρονών και ο Πικάσο είναι 84. Αυτό με ενόχλησε πολύ, αυτός ο διαχωρισμός των ηλικιών. Αυτή η αυθαίρετη απόφαση που πήραν κάποιοι απρόσωποι», πρόσθεσε ο εικαστικός.

iefimerida
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

2 comments:

  1. Μια με τον βιασμό, μια με τους επιλεγμένους θανάτους, τί τον βγάζουν αυτόν στα κανάλια;

    Φοβάται μην δεν τον διαλέξουν να ζήσει; και μας λέει πόσο σπουδαίος είναι; Και ότι τον χρειαζόμαστε για να μας λέει τέτοια ρατσιστικά; Αυτά έκανε και ο Χίτλερ

    ReplyDelete
  2. Λυπηρό από ανθρώπους της τέχνης να μιλούν έτσι.

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki