Friday 15 January 2021

Γιατί το εμβόλιο για τον μηνιγγιτιδόκοκκο οροομάδας Β δεν διατίθεται δωρεάν; 😡

Κάθε εμβόλιο κοστίζει 105 ευρώ.
Τρεις δόσεις πρέπει να πάρουν τα παιδάκια. 
105 Χ 3 = 315 ευρώ
Πώς την έχουν δει; 
Όσες οικογένειες μπορούν να πληρώσουν εξασφαλίζουν τα παιδιά τους, όσες δεν έχουν (και είναι πάρα πολλές) να τα θρηνήσουν;
Ωραίο "κράτος πρόνοιας" έχουμε 😡
Όλα τα παιδιά, ΟΛΑ (ελληνάκια και ξενάκια) έχουν δικαίωμα αναφαίρετο να εμβολιαστούν ΔΩΡΕΑΝ γι' αυτή την τόσο επικίνδυνη αρρώστια. 
----------------------------------------
Αξίζει το κόπο να εμβολιάσω το παιδί μου με το νέο εμβόλιο μηνιγγίτιδας εναντίον του Μηνιγγιτιδοκόκκου Β;

Το μικρόβιο που ονομάζεται μηνιγγιτιδόκοκκος μπορεί να προκαλέσει μηνιγγίτιδα ή / και σηψαιμία (βαριά μόλυνση όλου του ανθρωπίνου σώματος). 
Υπάρχουν 13 οροομάδες – είδη του μικροβίου από τις οποίες οι οροομάδες Α, B, C, W-135 και Y προκαλούν το μεγαλύτερο ποσοστό των διεισδυτικών λοιμώξεων στον άνθρωπο. 
 Όλες οι ηλικίες μπορεί να προσβληθούν, αλλά πιο ευάλωτα είναι τα βρέφη, τα νήπια, οι έφηβοι, και οι νεαροί ενήλικες. 
Όπλο μας για την αντιμετώπιση των λοιμώξεων από μηνιγγιτιδόκοκκο είναι ο εμβολιασμός. 
Πριν από 12 περίπου χρόνια, άρχισε να διατίθεται το εμβόλιο εναντίον του μηνιγγιδοκόκκου C. Αργότερα είχαμε στη διάθεση μας το τετραδύναμο εμβόλιο A,C,W-135 και Y. 
Η χρήση των δυο αυτών εμβολίων μείωσε αποτελεσματικά τις λοιμώξεις (μηνιγγίτιδα και σηψαιμία) από αυτές τις οροομάδες μηνιγγιτιδοκόκκου. 
Παράλληλα όμως αυξήθηκε η συχνότητα λοιμώξεων από την οροομάδα B που σε μερικές χώρες η συχνότητά του ξεπερνά το 90%. (Αγγλία, Φιλανδία, Ισπανία, Ελλάδα κ.α.). 
Τα δεδομένα που έχουμε για την Κύπρο σε σχέση με τη μηνιγγίτιδα είναι: Μηνιγγίτιδα από τον τύπο B 74%, από τον τύπο C 21% και από τον τύπο Y 5%.

περισσότερα εδώ: paidiatros
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki